Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Σοκ για την "παρδαλή" κυβέρνηση Τσολάκογλου του Β': Αποσύρθηκε λόγω συνταγματικότητας το άρθρο 4!!



ΜΠΛΟΦΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ Ή ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ; Σε εξαιρετικά σοβαρή πολιτική εμπλοκή οδηγεί τελικά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για τις αποκρατικοποιήσεις, μετά την οριακή απόρριψη από το Σώμα του άρθρου 4 του νόμου που κατέθεσε...

ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το οποίο αποτελείται από έξι άρθρα. Κατά την καταμέτρηση, το άρθρο 4 ψηφίστηκε από 146 βουλευτές, ενώ 121 το καταψήφισαν και 26 δήλωσαν παρόντες.

Στην αρχή, ο εκτελών χρέη προέδρου του Σώματος κ. Γ. Τραγάκης ανακοίνωσε πως το άρθρο υπερψηφίστηκε. Τελικά, απεδείχθη πως οι 21 παρόντες βουλευτές οφείλουν να προσμετρηθούν και άρα η θετική ψήφος επί του άρθρου θα έπρεπε να φτάσει τον αριθμό 147 για να πλειοψηφήσει.

Κατόπιν τούτου, το άρθρο απορρίπτεται. Η απόρριψή του, προφανώς, δημιουργεί σοβαρό ζήτημα στον κυβερνητικό συνασπισμό, αλλά παράλληλα καταδεικνύει πόσο λεπτές και ρευστές είναι οι ισορροπίες στη Βουλή, όταν μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψηφοφορία για τα νέα μέτρα. Είναι επίσης προφανές πως οι λεπτές αυτές ισορροπίες στον κυβερνητικό συνασπισμό έχουν ήδη διαταραχθεί αλλά και πως όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ και στη ΔΗΜΑΡ είναι αδύνατον πλέον να προβλεφθεί η ακριβής συμπεριφορά των βουλευτών.

Έπειτα από όλα αυτά, θα είναι εξαιρετικά προβληματική η σχέση του Μαξίμου αλλά και του υπουργού Οικονομικών με το Eurogroup.

makeleio

Δεν υπάρχουν σχόλια: