Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Εμπλοκή των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας με 1000 άνδρες στην παρέλαση...!!



Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικού προσωπικού, περίπου 1000 άτομα θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά σε αποστολές επιβολής της τάξης, έστω και αν η αποστολή τους είναι η προστασίας της στρατιωτικής παρέλασης στην Θεσσαλονίκη.

Θα είναι η μεγαλύτερη εμπλοκή στρατιωτικών δυνάμεων από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων σε καθήκοντα εσωτερικής ασφάλειας.

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η ΣΥΡΙΖΑ με την οποία εκφράζεται «Απορία και ανησυχία» από τον υπεύθυνο Άμυνας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του, Θ. Δρίτσας. Ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι «είναι αδιανόητη και επικίνδυνη ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης» και προσθέτει ότι «παρά το προφορικό - τηλεφωνικό ήδη από προχθές διάβημά μου δεν έχει υπάρξει καμία διάψευση των πληροφοριών».

Ο κ. Δρίτσας καλεί την κυβέρνηση «να ακυρώσει κάθε παρανοϊκή σκέψη, έστω έμμεσης εμπλοκής, των ενόπλων δυνάμεων σε αστυνομικού χαρακτήρα αποστολές».

Αλλά βέβαια τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, καθώς έχουν δικαίωμα οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναπτύξουν προσωπικό σε καθήκοντα περιφρούρησης στρατιωτικού υλικού, όπως αυτό που θα φέρουν τα στρατιωτικά τμήματα που θα παρελάσουν στην 28η Οκτωβρίου στην Θεσσαλονίκη. Σε οποιαδήποτε περίπτωση η αύξηση της συμμετοχής του προσωπικού των ΕΔ σε αποστολές εσωτερικής ασφάλειας, δείχνει ότι η κατάσταση σε ότι αφορά το επίπεδο ασφάλειας στην χώρα επιδεινώνεται καθημερινά...

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: