Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Οριακές διαφορές μεταξύ των δύο πρώτων, δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


rass4
Δικομματικό σκηνικό προσπαθεί και πάλι να στήσει το σύστημα, όπως αναδεικνύουν και οι δύο δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ώστε να ελέγξει τα πράγματα, πριν αυτά ξεφύγουν.
Έτσι στη δημοσκόπηση της Rass για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα με 1,1%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με τα ποσοστά τους βάσει της συγκεκριμένης μέτρησης να ανέρχονται σε 24,2% και 23,1% αντίστοιχα. Στην ίδια μέτρηση, η ΧΑ αναδεικνύεται σε τρίτο κόμμα με ποσοστό που ανέρχεται στο 9,3%, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται στο 8,2%, οι ΑΝΕΛ στο 6,3%, η ΔΗΜΑΡ στο 5,2% και το ΚΚΕ στο 4,6%.
Η έρευνα της Metron Analysis για την εφημερίδα «Επενδυτής» αναδεικνύει πρώτο τον ΣΥΡΙΖΑ με ποσοστό 1,2%. Στη μέτρηση, η Κουμουνδούρου λαμβάνει 20,8%, η ΝΔ 19,6%, η Χρυσή Αυγή 8,8%, το ΠΑΣΟΚ 7,3%, οι ΑΝΕΛ 5,4%, η ΔΗΜΑΡ 4,8% και το ΚΚΕ 3,9%. Όπως βλέπουμε το ΠΑΣΟΚ υποχωρεί αισθητά και η ΧΑ περνά στην 3η θέση, αφήνοντας το πάλαι ποτέ κραταιό «Κίνημα» και νυν κόμμα-φάντασμα, στην 4η θέση.
Ο δικομματισμός υποχωρεί, η ΝΔ έχει ημερομηνία λήξης, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται, με τους ανθρώπους του στα λίγα ΜΜΕ που ελέγχει να επιτίθενται στα μεγάλα κανάλια, δείχνοντας την πρόθεσή τους να ελέγξουν κάποια στιγμή ολοκληρωτικά την ενημέρωση.
http://www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: