Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Οι περικοπές στους μισθούς των Ε.Δ. και το «κούρεμα» του μισθού προέδρου της Δημοκρατίας...



Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας απευθυνόμενος στους ανώτατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, αφού αναφέρθηκε στον ρόλο των Ε.Δ., ως μιας ασφάλειας για τον ελληνικό λαό, έτσι γενικά κι αόριστα, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα ξεπεράσουμε την κρίση».

Στην συνέχεια ζήτησε να κάνουν υπομονή και συνέχισε μονολογώντας: «Θα μου πει κάποιος, πόση υπομονή; Τι να σας πω, θα σφίξουμε τα δόντια».

Στο σημείο αυτό όμως, ο κ. πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν κάπως υπερβολικός με την χρήση του πρώτου πληθυντικού. Διότι, ακόμη και μετά την πρόσφατη περικοπή και του δικού του μισθού, το «θα σφίξουμε τα δόντια» ακούγεται ως εμπαιγμός.

Ο μισθός του προέδρου της Δημοκρατίας περικόπηκε κατά 50%, ενώ καταργήθηκαν και τα έξοδα παράστασης. Όταν μιλάμε όμως για μια περικοπή της τάξεως του 50% σε έναν μισθό που ανέρχεται ετησίως στα 280.000 ευρώ, δηλαδή, από τα 23.000 κατέβηκε στα 11.500 ευρώ το μήνα και άρα από το τετραπλάσιο του βουλευτικού μισθού στο διπλάσιο, δεν μπορούμε να μιλάμε για πτώση του βιοτικού επιπέδου στο σημείο να χρειάζεται να «σφίξουμε» τα δόντια. Χώρια που επειδή εμείς δεν ξεχνάμε υπήρχε και στο παρελθόν (πριν κάποιους μήνες...) δήλωση του κ. Παπούλια που έλεγε ότι αποποιείται του μισθού του. Οπότε πόσο κάνει μηδέν διά δύο κύριε Πρόεδρε; Μήπως μηδέν;

Δ. Μ.
Τ. Ο. Καβάλας

xryshaygh

Δεν υπάρχουν σχόλια: