Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Η Ρωσία αποσύρεται από τη Συρία - Το ΝΑΤΟ αναπτύσσει πολεμικά πλοία...



Η Ρωσία έχει αναστείλει τη χρήση της ναυτικής βάσης στην πόλη Ταρτούς της Συρίας. Το ΝΑΤΟ συγκεντρώνει ναυτικές δυνάμεις ανοικτά των ακτών της Συρίας. Πιθανή στρατιωτική επέμβαση λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με τον Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, η επίτευξη της εθνικής συμφιλίωσης στη Συρία είναι στο προσκήνιο, και ως εκ τούτου η στρατιωτική υποστήριξη του καθεστώτος Άσαντ δεν είναι στο επίκεντρο σε αυτή την κατάσταση. Σε αντίθεση με τη Δύση, η οποία ξεκίνησε ενεργά τον οπλισμό της αντιπολίτευσης στη Συρία, η Ρωσία απέσυρε σκόπιμα σχεδόν όλες τις στρατιωτικές δυνάμεις της από τη Μεσόγειο.

Ανοικτά των ακτών της Συρίας συγκεντρώνεται ήδη μια ναυτική ομάδα των χωρών του ΝΑΤΟ. Το Πολεμικό Ναυτικό, όπως έχει ανακοινώσει, στέλνει πλοία στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία είναι να εξασκηθούν σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής.

Έτσι, έχει αλλάξει ο αρχικός σχεδιασμός των Ρώσων για την άσκηση «Καύκασος-2012», στην οποία ένας στολίσκος από πολεμικά πλοία του Βορείου Στόλου ήταν να επισκεφθεί μέσα Αυγούστου το Νοβοροσίσκ στην Μαύρη Θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αναφέρθηκε επίσης ότι στο τέλος του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με εγκεκριμένο σχέδιο από το παρελθόν, το πλωτό συνεργείο PM-138 που βρίσκεται στο λιμάνι της Ταρτούς θα μεταφερθεί στη Σεβαστούπολη. Η ναυτική εγκατάσταση των Ρώσων στη Συρία, είναι υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Πηγές του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα, τις οποίες επικαλούνται τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, υποστηρίζουν ότι σε περίπτωση επιδείνωσης της κατάστασης στη Συρία, η αερομεταφορική δύναμη των Ρώσων θα είναι σε θέση να εκκενώσει το προσωπικό που έχει μείνει πίσω, όπως και τους Ρώσους πολίτες που βρίσκονται ακόμη στη Συρία.

Γίνεται κατανοητό ότι η Ρωσία δεν έχει σαφές σχέδιο για να υπερασπιστεί τη γεωπολιτική θέση της στη Μέση Ανατολή, αναφέρει ο Ιγκόρ Κοροσένκο, διευθυντής του Κέντρου για την Ανάλυση του Παγκόσμιου Εμπορίου Όπλων.

fox2magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια: