Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

12,4% η νέα περικοπή στα «ειδικά μισθολόγια». Ήταν προαποφασισμένη και υπογεγραμμένη στο Μνημόνιο 2


12,4% η νέα περικοπή στα «ειδικά μισθολόγια». Ήταν προαποφασισμένη και υπογεγραμμένη στο Μνημόνιο 2
Πριν από τις εκλογές, ενώ ο Α. Σαμαράς είχε ήδη λάβει από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων τα μαντάτα για την πρόθεση ψήφου του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, αποφάσισε να τους εξαπατήσει. Στο Ζάππειο, λοιπόν, με στεντόρεια φωνή διακήρυξε πως δεν θα ισχύσει καμία μείωση στα λεγόμενα «ειδικά μισθολόγια», και πως αυτό αποτελεί προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.
Βέβαια, το μέτρο αυτό ήταν αποφασισμένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, στη συμφωνία που έκανε με τους διεθνείς τοκογλύφους, γνωστή και ως «Μνημόνιο 2». Μάλιστα, είχε αποφασιστεί και το ύψος της συγκεκριμένης περικοπής (12%) και ο χρόνος εφαρμογής της (από τον Ιούλιο του 2012).
Πέρασαν οι εκλογές, η περικοπή δεν έγινε αμέσως μετά όπως προβλεπόταν γιατί θα φαινόταν περίτρανα η μεθόδευση Σαμαρά, κι άρχισε ένα γαϊτανάκι κοροϊδίας των στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α., με τους αρμοδίους υπουργούς να βάζουν «κόκκινες γραμμές» ώστε να μην υπάρξουν περικοπές στα ειδικά μισθολόγια και την «πληροφορία»- διαρροή που προθύμως αναπαρήγαγαν τα ΜΜΕ, ότι η συγκυβέρνηση δίνει… μάχη με την τρόικα για να μην πειραχτούν τα ειδικά μισθολόγια. Λίγο αργότερα, το τροπάριο άλλαξε! Η «πληροφορία»- διαρροή ήταν ότι η… μάχη που δίνει η συγκυβέρνηση γίνεται τώρα για να εξαιρεθούν από τη ρύθμιση οι «μάχιμοι» στρατιωτικοί, αστυνομικοί, λιμενικοί και πυροσβέστες και να την υποστούν μόνο οι υπηρετούντες σε γραφεία.
Ωστόσο, κάποτε έρχεται η ώρα που τελειώνουν τα ψέματα. Μάλλον, λοιπόν, αυτή η ώρα ήρθε τώρα και η «πληροφορία»- διαρροή λέει πως η… μάχη χάθηκε, άρα οριστική απόφαση της συγκυβέρνησης είναι η περικοπή 12,4% του μισθού των ενστόλων, η οποία μάλιστα θα είναι «οριζόντια», χωρίς διακρίσεις σε «μάχιμους» και «μη μάχιμους». Όλοι θα την υποστούν εξίσου «για να υπάρξει μια σημαντική εξοικονόμηση στα σχετικά κονδύλια των δύο υπουργείων». Η αλήθεια βέβαια είναι πως αυτή ήταν από την αρχή η πρόθεση της συγκυβέρνησης, κι όλο αυτό το θέατρο παιζόταν για να εξυπηρετηθούν δόλιες πολιτικές σκοπιμότητες. Οπότε, από δω και πέρα, τα στελέχη των Ε.Δ. και των Σ.Α. ας πράξουν τα δέοντα…
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/124-h-nea-perikoph-sta-eidika-misthologia.-htan-proapofasismenh-kai-upogegr

Δεν υπάρχουν σχόλια: