Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Οργιάζουν οι πορτοφολάδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Οργιάζουν οι πορτοφολάδες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Ανακοίνωση-προειδοποίηση στους επιβάτες του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου (και γενικότερα όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς) αναγκάστηκε να απευθύνει η Ένωση Εργαζομένων των πρώην ΗΣΑΠ, για το τεράστιο πρόβλημα με τους πορτοφολάδες που έχουν ρημάξει τον κοσμάκη:
«Έχοντας ξεπεράσει κάθε όριο και με απύθμενο θράσος, οργανωμένες ομάδες πορτοφολάδων, οργιάζουν καθημερινά στα βαγόνια και στους σταθμούς του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου. Γι αυτό εφιστούμε την προσοχή όλων όσων χρησιμοποιούν τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο, αλλά και τα άλλα ΜΜΜ, ώστε να προσέχουν τα προσωπικά τους αντικείμενα. Οι ανυποψίαστοι επιβάτες, κυρίως υπερήλικες, γυναίκες αλλά και τουρίστες είναι τα μεγάλα θύματα αυτών των εγκληματικών ομάδων. Εκμεταλλευόμενοι την ελλιπή φύλαξη σταθμών, συρμών και εγκαταστάσεων, λόγω και της έλλειψης προσωπικού στα εκδοτήρια των εισιτηρίων και στην φύλαξη των σταθμών, οι ομάδες των αδίστακτων κακοποιών αλωνίζουν ανενόχλητοι όλο το δίκτυο και ιδιαίτερα σταθμούς και τμήματα του Ηλεκτρικού με μεγάλη επιβατική κίνηση. Η μόνιμη εικόνα στους σταθμούς και στους συρμούς των ΗΣΑΠ είναι επιβάτες να κλαίνε, να διαμαρτύρονται και να οργίζονται, ενώ οι τουρίστες βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, αφού μαζί με τα χρήματά τους, έχουν απολέσει και όλα τα σχετικά τους έγγραφα, ταυτότητες, διαβατήρια, αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.».
Πολύ καλή η ανακοίνωση του σωματείου, αλλά κάτι… λείπει. Τι λείπει; Να προσέχει ο κόσμος τα προσωπικά του αντικείμενα, αλλά από ποιους -κυρίως- να τα προσέχει; Μήπως από τους «κακόμοιρους οικονομικούς μετανάστες» και τους λοιπούς των «ευπαθών» ομάδων; Αυτό λείπει από την ανακοίνωση και όχι τυχαία.
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/orgiazoun-oi-portofolades-sta-mesa-mazikhs-metaforas

Δεν υπάρχουν σχόλια: