Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Ο ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΚΩ...!!!


Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΑΛΙΤ ΧΑΜΠΙΜΠΟΓΛΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΕ ΚΩ ΚΑΙ ΡΟΔΟ! ΔΙΑΒΑΣΤΕ: 

«Η τουρκική μειονότητα που διαβιεί σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα, αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες προβλήματα όσον αφορά στην τήρηση των θρησκευτικών της καθηκόντων. Η θέση του μουφτή στη Ρόδο, είναι κενή από το 1974 μέχρι και σήμερα. Η πλειοψηφία των τεμενών στη Ρόδο έχουν σφραγισθεί με το αιτιολογικό ότι διενεργούνται εργασίες αναστήλωσης. Το ιστορικό τέμενος Ιμπραήμ Πασά, είναι το μόνο τέμενος στη Ρόδο που είναι ανοιχτό για τους πιστούς. Έτσι λοιπόν, ο μουφτής Διδυμοτείχου, χωρίς να υπάρξει πρότερο αίτημα των "Τούρκων" της Ρόδου, διόρισε στο νησί νέο ιμάμη.

Ζητείται μάλιστα από την "τουρκική μειονότητα της Ρόδου", να το αποδεχθεί αυτό με παρεμβάσεις του εισαγγελέα και της αστυνομίας. Εφόσον ο μουφτής Διδυμοτείχου δεν είναι εξουσιοδοτημένος με βάση το νόμο να διορίζει νέο ιμάμη στη Ρόδο, η πράξη του αυτή αποτελεί καταπάτηση της ελευθερίας της θρησκευτικής πίστης και της λατρείας της "τουρκικής μειονότητας" της Ρόδου».

stoxos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: