Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Απαιτούν και τζαμί στην Αθήνα οι τούρκοι

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ
Πολύ περίεργες δηλώσεις περί της Θράκης κάνουν τις τελευταίες ημέρες οι Τούρκοι. Την αρχή έκανε ο υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος απαντώντας στην τουρκική βουλή σε επερώτηση βουλευτού. Ιδού οι προκλητικές δηλώσεις του:    

«Ο μεγάλος αριθμός υποθέσεων που το ΕΔΑΔ (σ.σ. Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) έκρινε ότι η Ελλάδα παραβιάζει τη συνθήκη της Λοζάννης, αποτελεί σαφή ένδειξη άδικης μεταχείρισης της τουρκικής μειονότητα. Δεν ζητάμε την εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αμελούμε την προστασία των δικαιωμάτων της τουρκικής μειονότητας». 

Συνέχεια στις προκλήσεις έδωσε ο Ε. Μπαγίς, ο οποίος απαίτησε «Καλύτερη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους Τούρκους της Ελλάδος». Και προσέθεσε, επεκτείνοντας τις απαιτήσεις του και στην Αθήνα: «Απορώ γιατί δεν έχει ανεγερθεί ακόμα τζαμί στην Αθήνα». Τέλος, ζήτησε την ίδρυση ισλαμικής θεολογικής Σχολής στην Ελλάδα, ως αντάλλαγμα για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης!

Το ερώτημα που προκύπτει από την εντεινόμενη τουρκική θρασύτητα είναι σαφές: πρόκειται για επίδειξη δυνάμεως προς τη νέα… αριστεροδεξιοκεντρώα μνημονιακή συγκυβέρνηση ή μήπως κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι στη Θράκη μας; Αναμένουμε την αντίδραση της νέας τριμερούς συγκυβέρνησης. Ή μήπως δεν θα υπάρξει καμία αντίδραση, όπως γίνεται συνήθως από τους πολιτικάντηδες;
 http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/apaitoun-kai-tzami-sthn-athhna-oi-tourkoi#.T-NdDhc9WVQ

Δεν υπάρχουν σχόλια: