Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Τα αποτελέσματα της διαδικτυακής ψηφοφορίας του τρομακτικού και η εκτίμηση για το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ


Λίγες ώρες μείνανε πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις πιο κρίσιμες Εθνικές εκλογές στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
Δείτε τα ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ απο την διαδικτυακή ψηφοφορία αλλά και την ΕΚΤΙΜΗΣΗ για το εκλογικό αποτέλεσμα:

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ:

Στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν όλα τα κόμματα που πήραν πάνω από 1% στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Έγινε με νέο τρόπο ώστε με βάση την ανάλυση των δεδομένων που πραγματοποιήθηκε εξαιρέθηκαν όλες οι διπλοψηφίες ενώ οι μοναδικές συμμετοχές ξεπέρασαν τις 25.000!.

ΠΟΙΟΙ ΨΗΦΙΣΑΝ:

Για άλλη μια φορά το δείγμα στις ηλικίες 18-54 ήταν πολύ μεγάλο ενώ στις ηλικίες 55+ είναι περιορισμένο και ουσιαστικά είναι αυτό που αλλάζει το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού όπως φάνηκε και στις εκλογές της 6ης Μαΐου, η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των ηλικιών πηγαίνει παραδοσιακά προς τον πρώην δικομματισμό (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ).



ΤΙ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ;

Η πλειοψήφια τάσσετε συντριπτικά υπερ της ακύρωσης του Μνημονίου και της ολικής επαναδιαπραγμάτευσης, ενώ ενα αξιόλογο ποσοστό πιστεύει οτι πρέπει να καταγγείλουμε μονομερώς τα μνημόνια και το χρέος αφού τα θεωρούν παράνομα. Ενα 20% είναι πιο συντηρητικό και ζητάει επαναδιαπραγμάτευση μόνο όπου μας παίρνει, ενώ ούτε το 1% δεν πιστεύει οτι πρέπει να εφαρμόσουμε τα μνημόνια όπως είναι. Τέλος ενα 6,5% πιστεύει οτι το μέλλον μας δεν είναι μέσα στην ευρωζώνη.



ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 6ης ΜΑΙΟΥ;



ΣΤΙΣ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ Ή ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ;



ΤΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 17ης ΙΟΥΝΙΟΥ;


Με βάση τα παραπάνω προκύπτει οτι Σύριζα , Χρυσή Αυγή και Νέα Δημοκρατία έχουν εντυπωσιακή αύξηση των δυνάμεων τους σε αυτές τις ηλικίες ενώ τα υπόλοιπα κόμματα χάνουν απο λίγο έως πολύ. Απο τα αξιοσημείωτα είναι οτι η Χρυσή Αυγή κερδίζει νέους ψηφοφόρους της τάξης του 40% , το ΚΚΕ χάνει σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους της 6ης Μαϊου, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι στην κυριολεξία εξαφανίζονται! Πιο συγκεκριμμένα:

ΣΥΡΙΖΑ: +43%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: +40%
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: +22%
ΠΑΣΟΚ: -18%
ΔΗΜΑΡ: -24%
ΛΑΟΣ: -29%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: -34%
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: -36%
ΚΚΕ: -53%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: -77%
ΜΙΚΡΟΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ: -81%


ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;



ΤΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ;

Η πλειοψηφεία επιθυμεί μια καθαρά Αντιμνημονιακή Κυβέρνηση κάτι που άλλωστε αποδείχθηκε και στις εκλογές της 6η Μαϊου, ενώ ακόμη και όσοι ψηφίζουν Μνημονιακά δεν επιθυμούν κυβέρνηση μεταξύ 2-3 κομμάτων αλλά Οικουμενική!



ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΨΗΦΟΥ:

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αφού το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι πάρα πολύ μεγάλο και μπορεί να αλλάξει άρδην τα δεδομένα. Η θέση για την πρώτη θέση δείχνει να είναι ενα θρίλερ που θα κριθεί απο πολλούς παράγοντες.

Σε αυτή την προεκλογική περίοδο ζήσαμε μια απίστευτη πόλωση όπου είδαμε όλες τις Μνημονιακές δυνάμεις (ΝΔ/ΠΑΣΟΚ) να ενώνονται εναντίον του Σύριζα με την πλήρη υποστήριξη μάλιστα Αριστερών κομμάτων όπως του ΚΚΕ και της ΔΗΜΑΡ! Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν η χθεσινή παρέμβαση των Γερμανών υπέρ της Νέας Δημοκρατίας που όμως δεν είμαστε σίγουροι το πως θα επηρεάσει.




Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΟ ΔΕΙΓΜΑ:(Προκύπτει με βάση ισόποσο δείγμα απο όλες τις ηλικιακές κατηγορίες)
* Εξαρτάται ποιο θα είναι πρώτο κόμμα.
Με κόκκινο οι έδρες εαν η ΝΔ ή το ΣΥΡΙΖΑ έρθει 2ο κόμμα και με πράσινο εαν έρθει 1ο κόμμα.


Λόγω του άθλιου εκλογικού νόμου το κόμμα που θα προκύψει πρώτο θα έχει και την δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης δηλαδή Μνημονιακά ή Αντιμνημονιακά. Έτσι ο κόσμος συσπειρώθηκε στα δύο κόμματα που ξεχώρισαν στις προηγούμενες εκλογές εξού και η πόλωση που δημιουργήθηκε.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παρόλο που φέρει μεγάλη ευθύνη για τα δεινά μας καθώς κυβέρνησαν με το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία 38 χρόνια, αυξάνει θεαματικά τις δυνάμεις της κυρίως γιατι ποντάρει στον φόβο όπως λένε και οι δημοσκόποι και οχι γιατί προκαλεί ελπίδα για κάτι καλύτερο. Δεν προωθούν ιδιαίτερα το δικό τους πρόγραμμα αφού βασίζεται κυρίως στο Μνημόνιο ενώ σε όλη την προεκλογική περίοδο προσπάθησαν να αναδείξουν τα αρνητικά σημεία του προγράμματος του Σύριζα με πολλές υπερβολές σε μερικές περιπτώσεις. Είχαν την απόλυτη στήριξη απο το σύνολο των ΜΜΕ κάτι που βοήθησε ειδικά στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτε την ελπίδα, το νέο και το άφθαρτο κερδιζοντας έτσι πολλούς ψηφοφόρους κυρίως στις νέες γενιές αλλά και σε όσους έχουν πληγεί άσχημα απο την οικονομική κρίση. Πολλές φορές στα πάνελ ήταν μόνος εναντίον όλων κάτι που μάλλον του έδωσε πόντους. Οι αντίπαλοι λένε οτι με τον Σύριζα οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια εκτός ευρώ ενώ οι πιο ουδέτεροι φαίνεται να φοβούνται το άγνωστο ή να πιστεύουν οτι δεν θα αλλάξει τίποτα. Η πρώτη θέση θα κριθεί κυρίως απο την συμπεριφορά των ψηφοφόρων των "αδελφών" κομμάτων ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ. Όσο πιο πεσμένα ποσοστά έχουν αυτοί οι δύο τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες για την πρώτη θέση αλλά και το αντίστροφο.

Το ΠΑΣΟΚ, που σε πολύ μεγάλο βαθμό φταίει για την σημερινή μας κατάντια οδηγείται σιγά σιγά σε αυτό που του αξίζει. Την διάλυση. Το ξέσπασμα του Βενιζέλου εναντίον πολίτη προχτές στον Χατζηνικολάου αποδυκνύει οτι είναι μέσα στον πανικό και οτι και σε αυτές τις εκλογές θα έχουν νέα πτώση χωρίς μάλιστα να αποκλείεται το μονοψήφιο. Το θέμα κατά την άποψη μας βέβαια δεν είναι αν θα διαλυθούν τα κόμματα που μας έφτασαν εδώ αλλά αν θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.


Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ κόμμα μόλις τριών μηνών φαίνεται οτι κρατάει γερά αν και θα έχει μια μικρή πτώση σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαϊου. Σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο την επόμενη ημέρα ειδικά αν είναι πρώτο κόμμα ο Σύριζα αφού σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση.


Ο μεγάλος νικητής αυτών των εκλογών δείχνει να είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αφού θεωρείτε σχεδόν σίγουρο οτι θα αυξήσει τα ποσοστά της και δεν αποκλείεται μάλιστα να πάρουν την 4η θέση και γιατί όχι... Πόσο θα φτάσουν; Κανείς δεν είναι σίγουρος. Η μεγάλη αύξηση των ποσοστών, όσο και αν φαίνεται παράξενο προήλθε απο τα χαστούκια του Κασιδιάρη προς την Κανέλλη. Αυτό αποδυκνύει οτι πολύς κόσμος έχει σιχαθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και θέλει ακραίες λύσεις για να αντιμετωπίσει τις ακραίες εποχές που ζούμε.

Η ΔΗΜΑΡ φαίνεται οτι κρατάει σταθερά τα ποσοστά της αφού το κόμμα του Φώτη Κουβέλη έχει επιδείξει μια ιδιαίτερη σταθερότητα στις θέσεις της. Ενα είναι σίγουρο. Η ΔΗΜΑΡ πάει με όλα αφού θα συμμετέχει είτε σε κυβέρνηση Μνημονιακή με την ΝΔ πρώτο κόμμα, είτε σε Αντιμνημονιακή με τον Σύριζα πρώτον.

Το ΚΚΕ ίσως να ζήσει ιστορικά χαμηλά χάρη στην συστεμική συμπεριφορά του, προσπαθώντας να ευνοήσει τα Μνημονιακά κόμματα που μας έφεραν εδώ και που υποτίθεται τόσα χρόνια τα κατηγορούσε! Εκεί δείχνει οτι θα κριθεί και η πρώτη θέση αφού όσοι πιο πολλοί το εγκαταλείψουν πηγαίνοντας προς τον Σύριζα τόσο αυξάνονται και οι πιθανότητες του τελευταίου. Ενα θεωρούμε σίγουρο. Η Αλέκα ηγείται του ΚΚΕ για τελευταία φορά.

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής Τζήμερου προς την Μέρκελ δείχνει να έχει χάσει ενα πολύ σημαντικό ποσοστό των δυνάμεων του και δύσκολα πλέον θα μπει στην Βουλή χωρίς όμως αυτό να αποκλείεται.

ΛΑΟΣ και ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ βλέπουν τα ποσοστά τους να εξαερώνονται χωρίς καμμία ελπίδα εισόδου στη Βουλή.

Τέλος τα μικρότερα κόμματα φαίνεται οτι χάνουν επίσης ενα πολύ μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους αφού η πόλωση οδηγεί τους ψηφοφόρους τους προς τον νέο 'δικομματισμό'. Ετσι το 19% που έμεινε εκτός Βουλής στις προηγούμενες εκλογές φαίνεται να γίνετε 8%.

Επαναλαμβάνουμε, μην θεωρείτε τίποτα απο τα παραπάνω δεδομένα καθώς υπάρχει μέγαλο μέρος αναποφάσιστων έως την τελευταία στιγμή. Τα παραπάνω είναι απλώς μια ένδειξη για το τι μας περιμένει αύριο.
http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/poll2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: