Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Πρώην υπουργοί των ΗΠΑ ζήτησαν ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ!!!


Παρά το ότι στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Σικάγο επαναδιατυπώθηκε η απόφαση του Βουκουρεστίου για την ένταξη των Σκοπίων στη Συμμαχία- ότι πρέπει να επιλύσει πρώτα το ζήτημα του ονόματος με την Ελλάδα, την τελευταία στιγμή παρουσιάστηκε...



επιστολή από τρία εξέχοντα πολιτικά πρόσωπα των ΗΠΑ προς τον Μπαράκ Ομπάμα που ζητούσαν την θετική αντιμετώπιση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας των Σκοπίων. Πρόκειται για επιστολή την οποία υπογράφουν οι πρώην Υπουργοί Άμυνας Ντόναλντ Ράμσφελντ, Ουίλιαμ Κοέν και ο πρώην γραμματέας Άμυνας και σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Σάντι Μπέργκερ.



Στην επιστολή τους επισημαίνουν ότι τα Σκόπια πληρούν τις προϋποθέσεις και συμμετέχουν στις αποστολές της Συμμαχίας. Αποσπάσματά της δημοσιεύονται στον αμερικανικό τύπο: «Σήμερα το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Ενώ τα μέλη του ΝΑΤΟ μειώνουν τις δαπάνες για την άμυνα, οι νέες υποψήφιες προς ένταξη χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης μπορούν να παρέχουν τις απαραίτητες εγκαταστάσεις τους και ανθρώπινο δυναμικό για τη Συμμαχία.



Αυτή η περιοχή στην οποία πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις τη δεκαετία του 1990, η σταθερότητα δεν μπορεί να θεωρείται εγγυημένη. Επειδή, σε αυτή τη φάση, δεν αναμένεται να γίνει διεύρυνση του ΝΑΤΟ, υπάρχει ο φόβος να μην ανοίξει η πόρτα στο Σικάγο για αυτές τις χώρες», σημειώνουν οι τρεις προαναφερόμενοι Αμερικανοί πολιτικοί, νουθετώντας στη Συμμαχία να επιδείξει, τουλάχιστον, θετική προσέγγιση προς αυτές.



Στην επιστολή τονίζεται ότι η FYROM πληροί όλες τις προϋποθέσεις για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ενώ το Μαυροβούνιο, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο και η Γεωργία δεν πρέπει να αποθαρρύνονται από τη συνέχιση των δύσκολων μεταρρυθμίσεων, αφού προσβλέπουν στη διαδικασία της διεύρυνσης, γράφει η σκοπιανή εφημερίδα Dnevnik. Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: