Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΑΞΕΙ ΤΑ ΜΟΓΓΟΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ "ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ" ΕΝΩΣΗ ΞΑΝΘΗΣ...

ΠΡΟΣΟΧΗ. ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΕΧΘΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΑΔΑΣ...
Η Ελλάδα συνεχίζει τις παραβιάσεις δικαιωμάτων σε βάρος της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης παραβλέποντας τις ευρωπαϊκές αξίες.

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης για επαναλειτουργία παρόλο που είχε δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η αίτηση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης για την επαναλειτουργία του συλλόγου βάσει της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απορρίφθηκε από τον Άρειο Πάγο.

Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης είχε κλείσει το 1986 με την αιτιολογία ότι οι δραστηριότητες της απειλούν τη δημόσια τάξη και την εθνική ασφάλεια. Τα στελέχη του συλλόγου μετέφεραν την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτωντο 2005, αφού στο πλαίσιο των προσπαθειών τους που συνεχίστηκαν επί 20 χρόνια, εξάντλησαν τα ένδικα μέσα εσωτερικού δικαίου.

Το ΕΔΑΔ απεφάνθη σχετικά με την υπόθεση της Τουρκικής Ένωσης της Ξάνθης το 2008. Σύμφωνα με την συγκεκριμένη απόφαση η Ελλάδα απαγορεύοντας τη λειτουργία των συλλόγων που ανήκουν στην Τουρκική Μειονότητα παραβιάζει το 11ο άρθρο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου που αφορά το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και συνεταιρίζεσθαι. trt
http://www.stoxos.gr/2012/03/blog-post_5436.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: