Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

"ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ": ΜΙΝΙ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΑΓΩΔΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΟΛΑΓΝΩΝ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ!







Το σκηνικό είναι κωμικοτραγικό: Από τη μια, τα εγχώρια παπαγαλάκια της συγκυβέρνησης, να πανηγυρίζουν για την "επιτυχία του PSI". Μέχρι και ο Τζέφρυ...άνοιξε σαμπάνιες (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙ' ΑΥΤΟ!), δηλώνοντας χωρίς αιδώ πως "οι θυσίες του ελληνικού λαού έπιασαν τόπο"!

Κι έρχεται μετά από λίγο, η ανακοίνωση της ISDA για το περίφημο "πιστωτικό γεγονός", που ενεργοποιεί τα CDS (εικόνα αριστερά)!

Μούγκα οι "εθνοσωτήρες"...! Αρχικά, προσπάθησαν να το υποβαθμίσουν. Έπειτα, είπαν πως ήταν κάτι το αναμενόμενο! Αλήθεια, γιατί δεν μας προειδοποιήσατε τότε, παρά θριαμβολογούσατε ακατάσχετα;

Για να μην το πολυκουράζουμε: Όσο κι αν δεν αρέσει σε πολλούς, σήμερα η Ελλάδα έκανε...πρόβα χρεωκοπίας! Και μάλιστα όχι με τους όρους που την συμφέρουν (στάση πληρωμών στους τοκογλύφους κλπ), αλλά με αυτούς των δανειστών (αγγλικό δίκαιο, "ξεφόρτωμα" ελληνικών ομολόγων κλπ)!

Αυτή είναι η αλήθεια, όπως και να την "βαφτίζουν". Και συνιστά μία ακόμα τεράστια αποτυχία των μνημονιακών γραικύλων, που πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/03/blog-post_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: