Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Έτοιμοι οι Τούρκοι για την παράνομη γεώτρηση στα κατεχόμενα

 


Οι εργασίες προετοιμασίας για την πραγματοποίηση της χερσαίας γεώτρησης στην κατεχόμενη Σύγκραση αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της τ/"κ" εταιρείας Αρπαλικλί, πολιτικό μηχανικό Ντογούς Εκένογλου, που έχουν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο με την τουρκική εταιρεία Νταντάσογουλαρι Χαρφιγιάτ.

Οι δηλώσεις του κ. Εκένογλου έγιναν στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Χαμπερντάρ, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών προετοιμασίας προγραμματίζεται να αρχίσουν οι χερσαίες γεωτρήσεις στην περιοχή.


«Η πλατφόρμα είναι κατά 95% έτοιμη», ανέφερε ο κ. Εκένογλου, προσθέτοντας ότι για το σκοπό αυτό, ανοίχτηκε αριθμός φρεατίων. Έκανε λόγο στη σημασία του έργου για μια τόσο μικρή ''χώρα'' όπως το ψευδοκράτος, τονίζοντας ότι θα είναι ικανοποιητικό ακόμα και εάν με τους υδρογονάνθρακες που θα εξευρεθούν, καλυφθούν μόνο οι ανάγκες του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα του τ/"κ" Τύπου, στο πρώτο πηγάδι που θα γίνει η γεώτρηση δόθηκε το όνομα ''Τουρκική πατρίδα 1''. Το γεωτρύπανο αναμένεται να κατέβει μέχρι και τα 3.000 μέτρα. Η έναρξη των γεωτρήσεων θα γίνει κατά τη διάρκεια τελετής στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: