Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Αποφασίστηκαν τελικώς οι περικοπές στις συντάξεις

Τελικά, δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε όταν λέγαμε ότι οι πολιτικοί αρχηγοί τα έχουν όλα προσυμφωνημένα και ότι οι διάφοροι λεκτικοί λεονταρισμοί στους οποίους επιδίδονται μπροστά στις κάμερες είναι για δημιουργία εντυπώσεων και μόνο. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ο Σαμαράς έλεγε μπροστά στις κάμερες ότι «έδωσε μάχες» προκειμένου να σωθούν οι συντάξεις και ο 13ος και 14ος μισθός. Είχαμε σημειώσει τότε ότι τα γραφόμενα του Μνημονίου που υπέγραψε ακυρώνουν το διάγγελμα του και ότι συντόμως θα περικοπούν οι συντάξεις.
Εν τέλει αυτό, ακριβώς, έγινε αφού το νέο πακέτο μέτρων που αναμένεται να περάσει από την βουλή την Δευτέρα προβλέπει, μεταξύ άλλων, περικοπές στις συντάξεις (κύριες και επικουρικές) σε όλα τα ταμεία.
Μειώσεις που θα ξεκινούν από 7% και θα φτάνουν μέχρι και το 15%. Αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά μειώσεων στις συντάξεις, οι οποίες έχουν συρρικνωθεί σημαντικά από τον καιρό του πρώτου Μνημονίου μέχρι σήμερα.
Βεβαίως οι πολιτικοί μας θα είχαν την επιλογή, αν ήθελαν, να προσπαθήσουν να εξαλείψουν το φαινόμενο αλλοδαπών που παίρνουν πλήρη σύνταξη στην Ελλάδα, χωρίς ούτε ένα ένσημο, ή την ζημιά που προκαλείται στα ασφαλιστικά ταμεία και τα νοσοκομεία από την δωρεάν νοσηλεία τους. Όμως, φυσικά, κανείς τους δεν τολμά να θίξει τα «δικαιώματα» των λαθρομεταναστών, οπότε θα πλήξουν για άλλη μία φορά τους Έλληνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: