Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Καλπάζει η ανεργία: Στο ένα εκατομμύριο οι άνεργοι

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το μήνα Νοέμβριο του 2011 η ανεργία έφτασε το 20,9%, πραγματοποιώντας μια πραγματική εκτίναξη 7 ποσοστιαίων μονάδων από τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου χρόνου. Αυτό και μόνο δείχνει που μας οδηγεί η πολιτική της τρόικας που τόσο πιστά ακολουθούν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, ασχέτως λεονταρισμών που, ως γνωστόν, είναι μόνο για τις κάμερες και τις στήλες των εφημερίδων.
Ενδεικτικό των στατιστικών στοιχείων είναι ότι χαθήκαν 164.506 θέσεις εργασίας εντός μόνο ενός μήνα, αποδεικνύοντας στην πράξη πως η πολιτική του μνημονίου είναι αδιέξοδη, αφού σχεδιάζει να μειώσει το κράτος, σπρώχνωντας όλο και περισσότερους προς τα ταμεία ανεργίας, με αποτέλεσμα περισσότερες κρατικές δαπάνες. Εκτός φυσικά αν κοπεί και το επίδομα ανεργίας και θεσπιστεί η «εθελοντική ευθανασία» για τους ανέργους. Ας μην τους δίνουμε «ιδέες» όμως, γιατί ότι αναίσχυντο ακουστεία, έστω και ειρωνικά, αυτοί σπεύδουν να το πραγματοποιήσουν. Δεν θα περίμενε κάτι καλύτερο, άλλωστε, κανείς από το τετράπτυχο Παπαδήμου – Καρατζαφέρη – Σαμαρά και Παπανδρέου.
Η ανεργία συνεχίζει και πλήττει κυρίως τους νέους έως 25 ετών σε ποσοστό 48%, γεγονός που δείχνει ακριβώς την κατεύθυνση προς την οποία στοχεύουν τα μέτρα του μνημονίου, είτε του παλαιοτέρου, είτε του νεοτέρου. Λέει το νέο μνημόνιο για καθολική μείωση μισθών κατά 22% και ένα επιπλέον 10% για τους νέους από 25 ετών και κάτω. Είναι προφανές οπότε ότι στόχος τους είναι η δημιουργία κινήτρων για τους «επενδυτές» που είχε μιλήσει ο Ράιχενμπαχ, που θα έρθουν όταν πιάσουμε πάτο, για να θυμήσουμε και τις εν λόγω δηλώσεις. Στοχεύουν δηλαδή στην συνολική πτώχευση του Ελληνικού Λαού, ώστε να τον παραδώσουν σκλάβο στις ορέξεις των διεθνών τοκογλύφων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: