Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Παραμένει στην κυβέρνηση ο Βορίδης

Με την σύμφωνη γνώμη του Αντώνη Σαμαρά, ο Λουκάς Παπαδήμος επικοινώνησε με τον Βορίδη και του πρότεινε να παραμείνει στην κυβέρνηση. Ο Βορίδης από την πλευρά του δεν εξέφρασε αντιρρήσεις. Οπότε, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση συνεχίζει ως έχει χωρίς ανασχηματισμό, αφού η μοναδική «απώλεια» υπουργού ήταν αυτή του Βορίδη. Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη κίνηση Παπαδήμου έγινε κατόπιν συνεννόησης με τον Αντώνη Σαμαρά, δείχνει πως μάλλον έχει επέλθει συμφωνία και σε άλλα επίπεδα.
Τα ενδεχόμενα είναι δύο. Το ένα είναι ότι ο Βορίδης έχει ήδη συμφωνήση με την Νουδούλα προκειμένου να «μετακομίσει», αφού είναι έμπειρος μνημονιακός και θα μπορέσει να «εκπαιδεύσει» τους συναδέλφους του στην ΝΔ που μέχρι πρότινος το παίζαν «αντιμνημονιακοί».Το δεύτερο ότι έχει επέλθει συμφωνία σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με τον Καρατζαφέρη να διατηρεί τους υπουργούς του, παρά την «αποχώρηση» του, και να διαπραγματεύεται να πέσουν οι «γέφυρες σωτηρίας» από την ΝΔ προς το ΛΑ(γ)ΟΣ, που αλλιώς δεν βλέπει Βουλή ούτε με «κυάλια». Όσον αφορά το φαινομενικό πρόβλημα της διάστασης απόψεων στο θέμα του Μνημονίου (που η ΝΔ από «αντιμνημονιακή» έγινε μνημονιακή και το ΛΑ.Ο.Σ. ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο) είναι ελλάσων εμπρός στο ταλέντο του τηλεπροέδρου για κωλοτούμπες.
Ένα γεγονός, όμως, είναι που προβληματίζει και δείχνει πως μάλλον όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα. Προ ολίγων ημερών ο Βορίδης έλεγε πως θα καταργήσει τα ΚΤΕΟ και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα προλάβει, είχε απαντήσει με …νόημα: «Θα προλάβω». Λίγο μετά ήρθε η παραίτηση του και η πρόταση Παπαδήμου για να παραμείνει στην κυβέρνηση και «να προλάβει» τελικά. Μήπως όλες οι κινήσεις ήταν εξ αρχής προσχεδιασμένες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: