Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

«Μακεδόνες» αναγνωρίζει η Αυστραλία

Σύμφωνα με δημοσίευμα του σκοπιανού πρακτορείου ειδήσεων
Αν δεν είναι προπαγανδιστικό τρικ, πρόκειται για πολύ ανησυχητική εξέλιξη, η οποία μάλιστα αναδεικνύει την ανυπαρξία της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου αλλά και το κενό στην εξωτερική μας πολιτική. Φυσικά, από το ελληνικό ΥΠΕΞ, ούτε φωνή ούτε ακρόαση, ακόμα τουλάχιστον.
Η κυβέρνηση της Αυστραλίας λοιπόν, φέρεται, σύμφωνα πάντα με τους Σκοπιανούς και το πρακτορείο ειδήσεών τους (ΜΙΑ), να πραγματοποίησε μια στροφή 180 μοιρών στην εξωτερική της πολιτική και αποφάσισε να αποκαλεί τη σκοπιανή κοινότητα που διαβιεί στην επικράτειά της από «σλαβομακεδονική» που την αποκαλούσε από το 1994 μέχρι σήμερα, «μακεδονική». Η Αθήνα, για άλλη μια φορά, αιφνιδιάστηκε. Όπως λένε οι Σκοπιανοί (η φωτογραφία από διαδήλωση Σλάβων στην Αυστραλία), η απόφαση ελήφθη από το υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου (DFAT) αλλά και το υπουργείο Μετανάστευσης και Ιθαγένειας της Αυστραλίας.
Φυσικά, η απόφαση της κυβέρνησης της Αυστραλίας, είναι αναντίστοιχη με το Διεθνές Δίκαιο. Η δε μεταστροφή αυτή, σε μια χώρα όπου ζουν 1.500.000 Έλληνες, αναδεικνύει άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα: η ελληνική κυβέρνηση αδιαφορεί επιδεικτικά μάλιστα και δεν μπαίνει στον κόπο να συντονίσει τις ομογενειακές οργανώσεις. Από την άλλη, δεν ασκεί πίεση και δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις, ώστε να αποτρέπονται ανάλογες αποφάσεις. Τι κάνει η αρμόδια διεύθυνση του ΥΠΕΞ;
Μετά απ' όλα αυτά, η ελληνική κυβέρνηση, οφείλει να επισημάνει στην αντίστοιχη της Αυστραλίας, ότι η υπόθεση αυτή θα πλήξει καίρια τις διμερείς σχέσεις, ενώ οφείλει να επισημάνει και στο κυβερνών κόμμα ότι οι ελληνικής καταγωγής ψηφοφόροι, θα του γυρίσουν την πλάτη στις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.
Πάντως, από το ΥΠΕΞ λένε ότι η θέση της Αυστραλίας για την ονομασία των Σκοπίων, δεν έχει αλλάξει. Πρόκειται, λένε από τη Ζαλοκώστα, για σκπιανή προπαγάνδα και για την κυβερνητική εγκύκλιο του 1994 στην Αυστραλία, η οποία αναθεωρήθηκε το 2000, δίνοντας στην κάθε κυβερνητική υπηρεσία εκεί το ελεύθερο να αποκαλούν όπως θέλουν τους Σλάβους από τα Σκόπια. Τώρα και η εγκύκλιος του 2000, αναθεωρείται προς ακόμα πιο «ελεύθερη» κατεύθυνση. Αλλά, ακόμα και έτσι να είναι, η κατάσταση αυτή πρέπει να αναστραφεί. Στο ΥΠΕΞ, όπως λένε, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες. Θα δείξει.
http://www.elkosmos.gr/ethnika-themata/ethnika-themata/aigaio/10497-lr-.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: