Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!

Πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ θα κληθεί να βγάλει από τα ταμεία του ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημίες που προκάλεσαν οι γνωστοί-άγνωστοι στη δημόσια περιουσία του κέντρου της Αθήνας. Κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση στην aftodioikisi.gr, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς τονίζει πως «οι ζημίες είναι δύο έως τρεις φορές πάνω από τις αντίστοιχες του περασμένου Ιουνίου (σ.σ.: τότε ο Δήμος Αθηναίων τις είχε υπολογίσει σε 612.017 ευρώ). Σύμφωνα με πληροφορίες μία πρώτη αποτίμηση που έχει γίνει ανεβάζει το το κόστος των ζημιών σε άνω του 1,5 εκατ. ευρώ, ωστόσο ο τελικός απολογισμός θα γίνει σε μερικές ημέρες.
Βεβαίως αν συνυπολογισθεί και το μέγεθος των ζημίων των 170 καταστημάτων, καμένων, κατεστραμμένων, λεηλατημένων, τότε το σίγουρο είναι πως ο αριθμός αυτός θα εκτοξευθεί. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην aftodioikisi.gr ο Α. Βαρελάς, κάποια μαγαζιά δε θα ανοίξουν ποτέ και οι εργαζόμενοί τους δε θα βρουν δουλειά.

Μάρμαρα, pilar και κάδοι
Στις ζημίες που αναλογούν στο δήμο της Αθήνας, υπολογίζονται τα μάρμαρα, ο κατεστραμμένος ηλεκτρολογικός υπολογισμός (pilar), καλαθάκια και κάδοι. Ειδικά για τα τελευταία, προνόησε ο δήμος και τα αφαίρεσε ή απομάκρυνε 300 κάδους από το κέντρο. Ωστόσο, όπως είπε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, υπήρχαν καμένοι κάδοι σε σημεία που δεν περίμενε κανείς, όπως, για παράδειγμα, μέσα στην Πλάκα, «σημεία δηλαδή που δεν είναι "προσβάσιμα" σε επεισόδια».

Πάντως, ο δήμος Αθηναίων εξετάζει το ενδεχόμενο απαλλαγής ή μείωσης των δημοτικών τελών για τους πληγέντες καταστηματάρχες και τις επόμενες ημέρες (το επιβεβαίωσε και ο Α. Βαρελάς στην aftodioikisi.gr), έπειτα από συνεννόηση που έχει ήδη ο δήμαρχος Αθηναίων με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών θα προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.
http://www.stoxos.gr/2012/02/15.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: