Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Μένει στα συρτάρια του υπουργείου ο αντιρατσιστικός νόμος τελικά.

Στα συρτάρια του υπουργείου Δικαιοσύνης θα παραμείνει από ό,τι φαίνεται ο νέος αντιρατσιστικός νόμος. Σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του "ΕΚ", μετά από την χτεσινή συνάντηση εκπροσώπων των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, "τελείωσε" οριστικά το θέμα της ψήφισης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου για την διάρκεια τουλάχιστον της θητείας της σημερινής κυβέρνησης. Ο περιβόητος αντιραταστικός νόμος, όπως έχετε διαβάσει σε αυτήν εδώ την ιστοσελίδα αντιμετώπισε τις αντιρρήσεις όλων των κομμάτων της Βουλής με εξαίρεση το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Το πρώτο τον έφερε, ενώ το δεύτερο επιφυλάχθηκε να δηλώσει "παρών" κατά την διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή. Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ - για συγκεκριμένους λόγους - τάχθηκε κατά του συγκεκριμένου νόμου.
Φυσικά ο ΛΑΟΣ ήταν κατά, ενώ επαμφοτερίζουσα ήταν η στάση της ΝΔ, η οποία ενώ δήλωνε ότι διαφωνούσε με τον αντιρατσιστικό νόμο, θα τον υπερψήφιζε εάν αυτό ήταν υποχρεωτικό λόγω Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τελικά απεδείχθη ότι οι εκ της ΕΕ "οδηγίες" ήταν απλά συστάσεις, και είχαν συμβουλευτικό και όχι υποχρεωτικό χαρακτήρα.
Έτσι επί της ουσίας τίθεται εκτός ατζέντας πλέον της κυβέρνησης Παπαδήμου ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος όπως είναι φυσικό είχε γίνει αντικείμενο ευρείας συζήτησης στον πατριωτικό χώρο. Τώρα το τι μέλλει γεννέσθαι μετά τις εκλογές δεν το ξέρει κανείς, αλλά προς το παρών φαίνεται ότι τον ... αποφεύγουμε.
Το ίδιο ισχύει και για τον περιβόητο νόμο για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Αντιθέτως όσες διατάξεις του νόμου αφορούν την αποσυμφόρηση των φυλακών, θα ψηφιστούν άμεσα, αφού όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης οι συνθήκες στις φυλακές δεν είναι πλέον αντιμετωπίσιμες.
http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/10315-2012-01-17-11-16-19.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: