Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αυτοδυναμία γιοκ για ΝΔ, κατρακύλα ΠΑΣΟΚ…

Η δημοσκόπηση της Public Issue, αναδεικνύει μια νέα πραγματικότητα: το pybblic-issue-dec-2011αντίο του δικομματισμού
Δεν βλέπει με τίποτα αυτοδυναμία η ΝΔ, παρά την πρωτιά της, καθώς όπως όλα δείχνουν, ο κόσμος, απηυδισμένος, πάει μαζικά προς τα μικρά κόμματα. Βουλή οκτώ κομμάτων λοιπόν ή τουλάχιστον επτά και κατακόρυφη βύθιση ως και εξαφάνιση του ΠΑΣΟΚ, που όπως πάνε τα πράγματα, θα περάσει στην τρίτη θέση, δείχνει το Βαρόμετρο της Public Issue.
Όσον αφορά στο μνημόνιο, ο κόσμος το στέλνει στο πυρ το εξώτερον (71% κατά, μόλις 20% υπέρ). Από την άλλη, ο κόσμος, αυτή τη στιγμή τουλάχιστον και σύμφωνα πάντα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, δεν δείχνει διατεθειμένος να δει την επιστροφή στη δραχμή... Τα δε ποσοστά λάθους, κυμαίνονται στο +2/-2%.
Η ΝΔ προηγείται λοιπόν με 30%. Το ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί να συγκινεί το 15,5%, με την πτώση του να λαμβάνει ποσοστά κατρακύλας. Μια ανάσα από το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, προσελκύοντας το 14% των ψηφοφόρων, ενώ το ΚΚΕ βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο 13,5%. Και οι δύο φαίνονται να «εμπλουτίζονται» από πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, όπως και η Δημοκρατική Αριστερά, που λαμβάνει την προτίμηση του 9,5% των ερωτηθέντων. Το ΛΑΟΣ, παρουσιάζει πτώση, με το ποσοστό του να ανέρχεται στο 6%, ενώ οι «Οικολόγοι Πράσινοι» επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά τις ενδείξεις εισόδου τους στη Βουλή, με 4%. Η δε «θυγατέρα», βρίσκεται κοντά στην είσοδό της στη Βουλή, με ποσοστό 3%.
Η δημοφιλία των αρχηγών των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, είναι πτωτική σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Πάντως, η αριστερά δείχνει για άλλη μια φορά να «φυσάει». Αυτό, καιρός θα ήταν να το αντιληφθούν σε Συγγρού & Καλλιρρόης, πριν βρεθούν τα κόμματα της Δεξιάς βρεθούν αντιμέτωπα με ένα συγκροτημένο δεξιό μέτωπο, το οποίο θα απειλήσει για μια ακόμα φορά, τις ελευθερίες μας.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9954:Αυτοδυναμία-γιοκ-για-ΝΔ,-κατρακύλα-ΠΑΣΟΚ…&catid=89:2008-10-10-10-48-18&Itemid=281

Δεν υπάρχουν σχόλια: