Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΧΤΥΠΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΥΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ ΕΔΡΑ ΤΗΣ Ε.Ε.! ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΒΑΘΜΙΔΕΣ ΤΟ ΒΕΛΓΙΟ

Στην υποβάθμιση του Βελγίου κατά δύο βαθμίδες, στο (ΑΑ3 από ΑΑ1), με αρνητικές προοπτικές προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Moody's. Στην ανακοίνωσή του οίκος επικαλείται τους ενισχυμένους κινδύνους από την επιδείνωση των συνθηκών χρηματοδότησης για χώρες της Ευρωζώνης με σχετικά υψηλά επίπεδα χρέους.

Νωρίτερα ο Fitch διατήρησε την αξιολόγηση της γαλλικής οικονομίας στο ΑΑΑ, αλλά υποβάθμισε σε αρνητική από σταθερή την προοπτική της, ενώ έθεσε υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση, Ισπανία, Σλοβενία, Ιταλία, Ιρλανδία και Κύπρο. Στην ανακοίνωσή του ο οίκος σημειώνει πως η σχετική αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση υποβάθμισης, αυτή θα είναι είτε μίας είτε δύο μονάδων.

Ο Fitch εκτιμά ότι η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών, την περασμένη εβδομάδα, δεν οδήγησε σε μια «συνολική λύση» της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη και θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να εμπλακεί περισσότερο τη Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. «Μετά τη σύνοδο της ΕΕ στις 9 και 10 Δεκεμβρίου ο Fitch κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια συνολική λύση στην κρίση της ευρωζώνης είναι, τεχνικά και πολιτικά, άπιαστη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Φρανσουά Μπαρουέν επισήμανε ότι η γαλλική κυβέρνηση «λαμβάνει υπόψη της» αυτήν την απόφαση, υπογράμμισε όμως ότι «η κυβέρνηση Φιγιόν θα πατάξει τα ελλείμματα». «Θα αναπτύξουμε δράσεις στην υπηρεσία της οικονομικής ανάπτυξης, του ανταγωνισμού της γαλλικής οικονομίας, της πλήρους απασχόλησης, της μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων» πρόσθεσε ο κ. Μπαρουέν. skai.gr
http://www.stoxos.gr/2011/12/blog-post_515.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: