Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Υπέρ των Σκοπίων η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης: Εγκληματική αδράνεια από το ΥΠΕΞ!

Η διαφαινόμενη ήττα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έγινε πραγματικότητα. Το δικαστήριο με ψήφους 15 έναντι μόλις μίας αποφάσισε υπέρ των Σκοπίων. Τα Σκόπια είχαν προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για το βέτο που είχε θέσει η Ελλάδα για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με την δικαιολογία ότι αυτό παραβίαζε την ενδιαμέση συμφωνία. Έτσι η απόφαση, ύστερα από την προκλητική απάθεια του ΥΠΕΞ, γράφει: “Η Ελλάδα δεν δικαιολογείται να εμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ με επιχείρημα ότι -μετά την είσοδό τους στον Οργανισμό- τα Σκόπια θα χρησιμοποιούν το συνταγματικό τους όνομα”. Εγκληματική είναι η πραγματικά η στάση του ΥΠΕΞ, το οποίο δεν προέβει σε καμμία από τις ενέργειες που θα έπρεπε, όπως να καταγγείλει και αυτό τα Σκόπια για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας, γεγονός που δεν θα χρειαζόταν καν επιχειρηματολογία για να αποδειχθεί.
Αξίζει βέβαια να θυμίσουμε οτι εδώ και κάποιο καιρό στο Υπουργείο Εξωτερικών είναι υπουργός ο Δήμας από το κόμμα του «μακεδονομάχου» Σαμαρά. Τι έχει να πει άραγε τώρα ο «μακεδονομάχος» που «έμεινε 11 χρόνια σπίτι του για την Μακεδονία»; Θα «πάει πάλι σπίτι του»;
Οι Έλληνες Εθνικιστές βέβαια δεν ενδιαφέρονται για τις αποφάσεις ψευδεπίγραφων δικαστηρίων που δεν έχουν καμμία δικαιοδοσία να κρίνουν θέματα Ιστορίας και Πολιτισμού. Γράφει, σχετικώς, ο Θουκυδίδης στην ξυγγραφή του στο Β’ Βιβλίο 99,3:
«Την δέ παρά θάλασσαν νυν Μακεδονίαν Αλέξανδρος ο Περδίκκου πατήρ και οι πρόγονοι αυτού, Τημενίδαι το αρχαίον όντες εξ Άργους, πρώτοι εκτήσαντο και εβασίλευσαν…»
«Τη σημερινή παραθαλλάσια Μακεδονία την κατέκτησαν πρώτοι ο Αλέξανδρος, πατέρας του Περδίκκα, και οι πρόγονοι του που κατάγονταν από το παλαιό γένος των Τημενίδων του Άργους…»
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/12/05/%ce%ad%ce%ba%cf%84%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%ad%cf%81-%cf%84%cf%89%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%80%ce%af%cf%89%ce%bd-%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c%cf%86%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85/

Δεν υπάρχουν σχόλια: