Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Ότι δεν έκανε το κράτος, το κάνει ο Δήμος Ζαχάρως: Αγωγή κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές του 2007

Τελικά ίσως υπάρχει ελπίδα σε αυτόν τον τόπο. Μία είδηση, που μας .. ξάφνιασε, διαβάσαμε σήμερα το πρωί. Μάθαμε ότι ο Δήμος Ζαχάρως  θα καταθέσει μήνυση κατά της Τουρκίας στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια   για τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, και το υπουργείο εξωτερικών κατά την πάγια τακτική του περιορίζεται σε ... διαβήματα, τελικά ίσως κάτι κινείται. Και ίσως πρόκειται για έναν πολύ καλό τρόπο για να ξεκουνηθούν από την θέση τους κάποιοι βολεμένοι σε υπηρεσίες.
Η απόφαση αυτή ελήφθη σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, περί διάθεσης μυστικών κονδυλίων για φωτιές την περίοδο που πρωθυπουργός της χώρας ήταν η Τσιλέρ.
Η Ζαχάρω ήταν μία από τις περιοχές που πλήγησαν ιδιαίτερα βαριά από τις πυρκαγιές ενώ πολλά ήταν και τα θύματα που θρηνήσαμε εκείνες τις μαύρες ημέρες. Και έτσι, πέρα από τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι και ζήτημα δικαιοσύνης. Ας ελπίσουμε μόνο να μην .. κόψουν την κίνηση αυτοί, οι ίδιοι οι Έλληνες πολιτικοί.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10175:Ότι-δεν-έκανε-το-κράτος,-το-κάνει-ο-Δήμος-Ζαχάρως-Αγωγή-κατά-της-Τουρκίας-για-τις-πυρκαγιές-του-2007&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: