Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΑΝ ΤΟΝ ΠΛΟΙΟΠΕΙΡΑΤΗ ΠΟΥ ΕΙΚΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΚΚ


Κωνσταντινούπολη- Κατά την έφοδο που έγινε στο πλοίο ¨Κάρτεπέ¨ που είχε απαχθεί από το Κοτζάελι και είχε ρίξει άγκυρα στα ανοιχτά του Σελίμπασα σκοτώθηκε το άτομο που φέρεται να το είχε απαγάγει. Φέρεται να είναι μέλος του ΠΚΚ, με ηλικία 28-30, χωρίς άλλα στοιχεία για την ταυτότητα του.

Το πλοίο Κάρτεπε που εκτελούσε το δρομολόγιο Ιζμίτ-Καραμουρσέλ απήχθη χτες στις 18.30, αγκυροβόλησε στα ανοιχτά του Σελίμπασά-Κωνσταντινούπολης και εντέλει κατά την επιχείρηση που έγινε τις πρωινές ώρες σκοτώθηκε ένα άτομο.

Έγινε γνωστό πως μετά από 13 ώρες του γεγονότος, περίπου στις 6.00 υπήρξε κινητικότητα στο πλοίο και ειδικές δυνάμεις SAT ανέβηκαν στο πλοίο. Εκείνη τη στιγμή ακούστηκαν οι εκρήξεις από τα δακρυγόνα που πετάχτηκαν στο πλοίο. Μετά από μια σύντομη κινητικότητα στο πλοίο εκδόθηκε ανακοίνωση στον τύπο στην οποία γίνεται λόγος για ¨ένα άτομο εξουδετερώθηκε¨.

Το άτομο που απήγαγε το πλοίο φέρεται να είναι 28-30 ετών, μέλος του ΠΚΚ και σκοτώθηκε χωρίς να υπάρξει σύγκρουση.

Από την άλλη η δήλωση του νομάρχη Αβνί Μουτλού πως ¨Δεν υπήρξε σύγκρουση, εξουδετερώθηκε¨ προκάλεσε υποψίες πως υπήρξε εκτέλεση.

Η υγεία των ταξιδιωτών είναι καλή και το πλοίο οδηγείται στην αποβάθρα Σηλυβρίας. Μέχρι τώρα δεν έχε γίνει κάποια ανακοίνωση σχετικά με το θέμα από τον HRG
http://www.stoxos.gr/2011/11/blog-post_852.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: