Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ Κύπρου-Λιβάνου για την ΑΟΖ


Σκληρή διαπραγμάτευση μεταξύ Κυπρίων και Λιβίων τεχνοκρατών, έλαβεχώρα χτες, για ζητήματα που αφορούν την Κυπριακή ΑΟΖ και τους προβληματισμούς που εκφράζει ο Λίβανος σχετικά με τη συμφωνία οριοθέτησης των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών των δύο χωρών.



Οπως δήλωσε ο Λιβάνιος Υπουργός Εξωτερικών Adnan Marour απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά τη διάρκεια κοινής διάσκεψης Τύπου που έδωσε με την Κύπρια Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή μετά από συνάντησή τους, υπάρχουν «η καλή θέληση και οι καλές προθέσεις» και των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι θα αναμένουμε το αποτέλεσμα των συζητήσεων των εμπειρογνωμόνων.

«Ο Λίβανος στηρίζει την ακεραιότητα, την κυριαρχία και την ενότητα της Κύπρου», δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Λιβάνου κατά τη διάρκεια των δικών του δηλώσεων, προσθέτοντας ότι και «η Κύπρος μας υποστηρίζει και έχουμε την ίδια θέση στη Μέση Ανατολή». Η Κύπρος, συμπλήρωσε, «υποστηρίζει την ακεραιότητα, την ενότητα και την ανεξαρτησία όλων των χωρών της Μέσης Ανατολής».

«Σήμερα, συζητήσαμε πολλά θέματα που άπτονται των διμερών μας σχέσεων και είμαστε έτοιμοι να επισπεύσουμε την προώθηση των εμπορικών, οικονομικών και πολιτικών μας σχέσεων», υπογράμμισε ο κ. Mansour.

Eξέφρασε επίσης τη χαρά του που βρίσκεται στην Κύπρο, λέγοντας ότι πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες διατηρούν σχέσεις εδώ και 3000 χρόνια και ότι αυτές συνεχίζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: