Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ… ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΞΟΧΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ-Επίθεση βουλευτών στον Πατριάρχη

«Ο “Πατριάρχης Φαναρίου” βεβήλωσε το θερινό θέρετρο του Ατατούρκ στα Φλόρια της Κωνσταντινούπολης, όπου τέλεσε λειτουργία», καταγγέλλουν στην  Ολομέλεια της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και του Κόμματος Εθνικής Δράσης. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης γιόρτασε τα είκοσι χρόνια από την ενθρόνισή του με γεύμα στο θέρετρο Ατατούρκ στα Φλόρια. 



Οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι εκεί τελέστηκε λειτουργία και βεβηλώθηκε ο οίκος του Κεμάλ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γκιουλντάλ Μουμτζού  δήλωσε ότι η εκδήλωση έγινε κατόπιν αδείας των αρχών και υποσχέθηκε να  εξετάσει αν πράγματι τελέστηκε θεία λειτουργία.  
Μέλος του Κοινοβουλίου τόνισε ότι ο Πατριάρχης εκδικήθηκε τον Ατατούρκ για αυτά που γράφει στο Νουτούκ (Αγορεύσεις ) του για την οικουμενικότητα και το ρόλο του Πατριαρχείου. 

Όπως είπε, με την ενέργειά του αυτή θέλησε να στείλει το μήνυμα «είδες εσύ με καταπολέμησες, εγώ, όμως, είμαι σήμερα εδώ». 
Ο  εκπρόσωπος Τύπου του Πατριαρχείου πατήρ Δοσίθεος  Αναγνωστόπουλος  απαντώντας στις κατηγορίες αυτές είπε: «Δεν τελέστηκε καμία λειτουργία. Μετά το φαγητό τραγουδήσαμε ένα μελοποιημένο ποίημα που γράφτηκε ειδικά για την επέτειο της εικοσαετούς θητείας του Οικουμενικού Πατριάρχη κι εκείνος έσβησε την τούρτα με τα συμβολικά είκοσι κεριά»… 

Παρόλα αυτά οι βουλευτές ζητούν την παραίτηση των αρμοδίων που έδωσαν άδεια στον Παναγιότατο να γιορτάσει στα Φλόρια.



http://www.elamcy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: