Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Το Σάββατο δικάζονται οι συλληφθέντες στη ΔΕΗ Καλλιθέας - Καταγγελίες για ξυλοδαρμό συνδικαλιστών

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι δικάζονται στο κτίριο 12 των Δικαστηρίων της οδού Ευελπίδων τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» που καταγγέλλουν ότι δέχτηκαν μέλη κατά τη διάρκεια κινητοποίησής τους έξω από το υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα.

Μέλη του κινήματος πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιβολή του τέλους ακινήτων, αλλά και για τις συλλήψεις συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ στο κτίριο του Χολαργού που τελούσε υπό κατάληψη. Όπως καταγγέλλουν, μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής κατάληψης στο κτίριο της ΔΕΗ στην Καλλιθέα και συγκεκριμένα όταν οι συγκεντρωθέντες αποχωρούσαν, δέχτηκαν επίθεση από τα ΜΑΤ, τα οποία τους περικύκλωσαν και τους έσπρωξαν με τις ασπίδες τους.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν τρία άτομα.

Η Ένωση Διοικητικών Υπαλλήλων της ΔΕΗ καταγγέλλει ότι δύο συνάδελφοί της ξυλοκοπήθηκαν με αγριότητα και νοσηλεύονται, ενώ ζητά από τη Διοίκηση της Επιχείρησης να λάβει μέτρα για την προστασία τους.

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η κινητοποίηση της ΓΕΝΟΠ στο κέντρο πληροφορικής στη Μεσογείων.

Συνδικαλιστές δηλώνουν ότι προχωρούν στην σύσταση επιτροπών, οι οποίες θα εμποδίζουν τα συνεργεία να κόβουν το ρεύμα.

Η κυβέρνηση έχει ωστόσο παγώσει το μέτρο της διακοπής ηλεκτροδότησης μέχρι την έκδοση της υπουργικής απόφασης που θα προβλέπει αναλυτικά τις εξαιρέσεις από την καταβολή του τέλους ακινήτων, ενώ οι αντιδράσεις για τον τρόπο επιβολή του τέλους ακίνητων μέσω της ΔΕΗ, συνεχίζονται
.http://www.newpost.gr/post/88605/Το-Σάββατο-δικάζονται-οι-συλληφθέντες-στη-ΔΕΗ-Καλλιθέας---Καταγγελίες-για-ξυλοδαρμό-συνδικαλιστών/

Δεν υπάρχουν σχόλια: