Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βόμβα στα θεμέλια του ελληνικού τουρισμού

Βόμβα στα θεμέλια της μεγαλύτερης βιομηχανίας της χώρας μας, του τουρισμού, αποτελούν τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες, με το βρεταννικό ταξιδιωτικό πρακτορείο, Thomas Cook, μετά την παραδοχή της εταιρίας ότι βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για να λάβει νέο δάνειο 100 εκατ. ευρώ, το δεύτερο σε διάστημα πέντε εβδομάδων, από κοινοπραξία τραπεζών. Η μετοχή της εταιρίας γκρεμίστηκε χθες στο χρηματιστήριο, καθώς έχασε το 75,2% της αξίας της, αφού η διοίκησή της ζήτησε τη στήριξη των τραπεζών, προειδοποιώντας με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Μάλιστα, ο υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Γ. Νικιτιάδης σε πρώτη φάση εκτιμά ότι δεν υπάρχει ζήτημα για την Ελλάδα, ωστόσο, όπως είπε, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις με την πολιτική ηγεσία του τουρισμού να βρίσκεται σε ετοιμότητα για όποια εξέλιξη.
Η πραγματικότητα όμως είναι ότι αυτή η εξέλιξη έρχεται στην χειρότερη πιθανή στιγμή, καθώς η οικονομική κρίση στην χώρα μας, τον μόνο τομέα που δεν καταρράκωσε ήταν ο τουρισμός. Εάν και αυτός μπει σε περιπέτειες είναι βέβαιο ότι πολλοί περισσότεροι συμπατριώτες μας θα αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9770:Βόμβα-στα-θεμέλια-του-ελληνικού-τουρισμού&catid=96:oikonomia&Itemid=283

Δεν υπάρχουν σχόλια: