Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Ο κόσμος δεν «τσίμπησε» για το Πολυτεχνείο

Με μικροεπεισόδια τα οποία συνεχίζονταν μέχρι πριν λίγο στο χώρο γύρω από την αμερικανική πρεσβεία, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η πορεία για την 17η Νοεμβρίου, που οργανώνουν κάθε χρόνο οργανώσεις της αριστεράς. Λίγη ώρα πριν, ομάδες αντιεξουσιαστών πέταξαν βόμβες μολότοφ στον περίβολο της Βουλής, στη Βασιλίσσης Σοφίας (σήμερα τους άφησαν και πλησίασαν!), ενώ δημιούργησαν και επεισόδια στη Λεωφόρο Αμαλίας. Η ΕΛΑΣ, αντιμετώπισε τους διαδηλωτές με ήπιο τρόπο, χρησιμοποιώντας με πολλή φειδώ σήμερα, χημικά, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (στη Σούτσου) και δακρυγόνα.
Ο κόσμος σήμερα, δεν «τσίμπησε». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών, η σημερινή πορεία ήταν μια από τις μικρότερες της μεταπολίτευσης, με τον συγκεντρωμένο κόσμο να μην ξεπερνά τις 20.000 άτομα. Με λίγα λόγια, η απόπειρα της αριστεράς να τη μετατρέψει σε μεγάλη αντικυβερνητική-αντιμνημονιακή διαδήλωση, απέτυχε οικτρά και οι συγκεντρωμένοι, ήταν σχεδόν όλοι πολίτες και στελέχη κομμάτων και οργανώσεών της. Η μεσαία τάξη, η οποία και πλήττεται σκληρά από την κρίση, συνειδητά απείχε, αρνούμενη να ταυτιστεί με το αριστεριστικό κατεστημένο και έτσι όσοι ήλπιζαν να προχωρήσουν στη χειραγώγηση και στην «επικοινωνιακή» προβολή για τους σκοπούς των ενός μεγάλου πλήθους, απογοητεύτηκαν. Ο κόσμος πια, έχει πονηρευτεί και απέφυγε να συνδέσει τους αγώνες του για ένα καλύτερο αύριο με αμφιλεγόμενες «επετείους» και «πορείες», που χρησιμοποιούνται ως πλατφόρμες για "άλλα".
17433Ένα σημείο το οποίο χρήζει ανάδειξης: η ΕΛΑΣ σήμερα, αντιμετώπισε με πολύ «ήπιο» τρόπο τα στελέχη της αριστεράς, σε αντίθεση με το πολύ πρόσφατο παρελθόν, οπότε και υψώνονταν φράγματα και οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των Ελλήνων πολιτών, αντιμετωπίζονταν με πρωτοφανή για την ελληνική ιστορία χρήση αστυνομικής βίας. Μάλιστα, υπήρξαν σήμερα περιπτώσεις που η ΕΛΑΣ, υπό την πίεση διαφόρων, άνοιξε διόδους, τροποποιώντας τα αρχικά της πλάνα. Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν και πάλι, από την «αριστερή» ηγεσία της ΕΛΑΣ. Ο «ΕΚ» θα παρακολουθεί την κατάσταση στο αστυνομοκρατούμενο κέντρο και θα σας ενημερώνει.
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9698:Ο-κόσμος-δεν-«τσίμπησε»-για-το-Πολυτεχνείο&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: