Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η τελευταία προσπάθεια της Μεταπολίτευσης

Η κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου δεν έχει ακόμη σχηματιστεί. Διότι όπως αναφέρουν τα συστημικά μέσα υπάρχουν ... εμπλοκές στα πρόσωπα. Οι οποίες ανάγκασαν την ώρα της ορκομωσίας να μεταφερθεί στις τέσσερεις το απόγευμα αντί για τις δύο το μεσημέρι. Κάτι καθόλου περίεργο και εντελώς αναμενόμενο, καθώς όπως μαθαίνουμε φωτιά δεν έχουν πάρει τα μολύβια αλλά τα ... μπλανκό, με τα οποία τα ονόματα που μπαίνουν κάτω από κάθε υπουργείο σβήνονται συνεχώς για να αντικατασταθούν από άλλα.
Η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση, με την συνεργασία των τριών κομμάτων, είναι πολύ σημαντική για το "σύστημα". Γιατί είναι η τελευταία του ευκαιρία να επιβιώσει, την στιγμή που όλο το κομματικό σύστημα δείχνει να καταρρέει υπό την πίεση της κοινωνικής οργής. Οι ίδιοι οι βουλευτές που το όνομά τους συζητείται για υπουργικούς θώκους γνωρίζουν ότι δεν είναι πια εύκολο ούτε να κυκλοφορήσουν στις περιοχές που εκλέγονται.
Επί της ουσίας είναι η τελευταία προσπάθεια της μεταπολίτευσης να επιβιώσει ως πολιτικό σύστημα. Η αριστερά απορρίπτοντας την πιθανότητα συμμετοχής της σε αυτήν ουσιαστικά έκανε βήμα αποστασιοποίησης από ολόκληρο το μεταπολιτευτικό σύστημα, παρόλο που ήταν η κύρια πηγή στελέχωσης αυτού ακριβώς του συστήματος.

Τα ΜΜΕ καλλιέργησαν πολλές προσδοκίες για την συγκεκριμένη κυβέρνηση. Και πλέον στους ώμους των στελεχών της θα πέσει μεγάλο βάρος. Εάν δεν καταφέρουν να αντιστρέψουν το κλίμα που υπάρχει σε μικρό χρονικό διάστημα, είναι βέβαιο ότι θα καταρρεύσει. Και μετά θα επακολουθήσει το χάος. Με μια ενισχυμένη αριστερά, η οποία θα μπορεί πλέον να μιλά σε διαφορετικό επίπεδο εκφράζοντας τις αγωνίες μεγάλου μέρους του λαού, ο οποίος κατά τα άλλα μένει αδιάφορος στα εθνομηδενιστικά της καλέσματα.
Το τέλος της μεταπολίτευσης είναι κοντά. Σφραγίστηκε από ένα δημοψήφισμα που δεν έγινε τελικά ποτέ. Το ερώτημα πλέον είναι το τι θα ακολουθήσει!
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9570:Νέα-Μεταπολίτευση-ή-Νέα-Πολιτεία&catid=87:epikairotita&Itemid=277

Δεν υπάρχουν σχόλια: