Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Τι θα γίνουν οι 4 “ΟΡΟΙ” Καρατζαφέρη τώρα που μπήκε στην κυβέρνηση;

Στις 7 Νοεμβρίου, ο τηλεπρόεδρος του τηλεκόμματος ΛΑ(Γ)ΟΣ συναντήθηκε με τον Παπούλια. Εκείνη την ημέρα φαινόταν ότι πηγαίναμε σε κάποια λύση άλλη απ’ αυτήν που τελικά επικράτησε (Παπαδήμος) και ίσχυε ακόμα το… βέτο Σαμαρά για μη συμμετοχή Καρατζαφέρη-Ντόρας στη νέα κυβέρνηση (που δεν σχηματίστηκε ποτέ). Ήταν η μέρα που του προσέφεραν 4 υπουργεία, αλλά αυτός τα… αρνήθηκε!!! … Μετά λοιπόν τη συνάντηση βγήκε φανερά πικραμένος από το προεδρικό κι έτοιμος να προσχωρήσει στο… αντιμνημονιακό μπλοκ και ν’ ανέβει στα… κεραμίδια της αντιπολίτευσης (χαρά που θα έκαναν τα «ακροδεξιά» του παπαγαλάκια! «Επιτέλους εισακουστήκαμε», θα σκέφτηκαν…). Μέσα στην πίκρα του, ο τηλεπρόεδρος άρχισε να θέτει όρους για να δώσει ψήφο στη «συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ», όπως την αποκάλεσε. Για να θυμηθούμε τους… όρους:

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2011, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ, ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ:
«…Εμείς ζητήσαμε εδώ και 18 μήνες μια κυβέρνηση Εθνικής Σωτηρίας. Μέχρι στιγμής, προκύπτει μια συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας. Από ολότελα, και αυτή η λύση είναι καλή. Εμείς θα στηρίξουμε το εγχείρημα, με 3 απαραίτητες προϋποθέσεις:
· Όχι πλέον μειώσεις μισθών και συντάξεων
· Όχι παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας
· Όχι στο πλιάτσικο το οποίο θα επιχειρηθεί. Και βεβαίως, είμαι σίγουρος, ότι ο ομογάλακτος εταίρος θα ζητήσει άρση του Νόμου περί Ιθαγένειας των Μεταναστών.
Πιστεύω ότι μπορούμε να αισιοδοξούμε».
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν θα κληθεί να συμμετάσχει, ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. απάντησε: «Εγώ είχα ένα ρόλο. Να τους φέρω κοντά. Από εδώ και πέρα, εμείς θα είμαστε θεατές, ακροατές και παρόντες στις εξελίξεις».
 Τελικά, τα πράγματα άλλαξαν (με την καθοριστική συμβολή του τηλεπροέδρου) και φτάσαμε στη σημερινή συγκυβέρνηση της… τρόικας (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛάΟΣ). Φανταζόμαστε ότι για να φτάσουμε ως εδώ, και να πάρει και το ΛάΟΣ τα υπουργειάκια που μέχρι προχτές… αρνιόταν, θα έγινε… σκληρή διαπραγμάτευση. Και σίγουρα θα έπεσαν στο τραπέζι και οι 4… όροι.
Εφόσον λοιπόν το ΛάΟΣ συμμετέχει στην νέα μνημονιακή κυβέρνηση, σημαίνει ότι οι… όροι έγιναν αποδεκτοί. Αναμένουμε λοιπόν την υλοποίησή τους και στην πράξη. Και ως πρώτο μικρό δείγμα, ας βγουν δημόσια οι… ομογάλακτοι υπουργάρες του τηλεκόμματος να καταργήσουν εδώ και τώρα τον νόμο περί ιθαγένειας των μεταναστών. Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν, υπουργάρες!
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/11/11/%cf%84%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%ce%bf%ce%b9-4-%ce%bf%cf%81%ce%bf%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%84%ce%b6%ce%b1%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b7-%cf%84%cf%8e%cf%81%ce%b1/#more-85958

Δεν υπάρχουν σχόλια: