Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

«Οι προτάσεις Χριστόφια θα τουρκοποιήσουν την Κύπρο», λέει ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος

«Αν οι Τουρκοκύπριοι δεχτούν τις προτάσεις μας, η Κύπρος θα τουρκοποιηθεί», δήλωσε θαρραλέα και εν όψει των συνομιλιών στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος δεν έχει διστάσει να στηλιτεύσει πολλές φορές δημόσια την αντεθνική πολιτική του προδοτικού ΑΚΕΛ και του υπεύθυνου για το μακελειό στο Μαρί με τους 13 νεκρούς, Δημήτρη Χριστόφια. Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, μίλησε για λανθασμένους χειρισμούς του Προέδρου, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη και τη στάση των κομμάτων, υποστήριξε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος τα έβαλε και με τον πράκτορα και τοποτηρητή των Βρετανών στην Κύπρο, τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Αλεξάντερ Ντάουνερ.
«Είχαμε τον Αλεξάντερ Ντάουνερ που δεν σεβόταν τον χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, τότε γιατί δεν ζητήσαμε να φύγει; Η Εκκλησία ζήτησε πολλές φορές να φύγει αλλά δεν μας ακούει η Πολιτεία... Οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να γίνονται στη βάση των ψηφισμάτων του Ηνωμένων Εθνών», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε «κακό σπυρί» για τους ενδοτικούς των ΑΚΕΛ/ΔΗΣΥ και των λοιπών κομμάτων όπως τα ΔΗΚΟ/ΕΔΕΚ.
Κι όλα αυτά, την ώρα που ΑΚΕΛ/Τουρκοκύπριοι και ΟΗΕ, αποφάσισαν τη συνέχιση των συνομιλιών εκ του σύνεγγυς και όχι απευθείας, με τις «συνομιλίες» Χριστόφια-Έρογλου να συνεχίζονται στην έπαυλη «Greentree Estate» της περιοχής Μανχάσετ, στο Λονγκ 'Αιλαντ της Νέας Υόρκης. Στόχος των ανθρώπων του ΑΚΕΛ, είναι να έχει βρεθεί «λύση» μέχρι τον Ιούλιο του 2012, που την προεδρία της ΕΕ αναλαμβάνει η Λευκωσία.
Οι του ΑΚΕΛ ψάχνουν για συγκλίσεις στο περιουσιακό, στη διακυβέρνηση και στην ιθαγένεια, αν και δεν υπάρχει πεδίο για κάτι τέτοιο και με την τουρκοκυπριακή πλευρά να διακηρύσσει προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα αποδεχτεί καμία συζήτηση στο εδαφικό. Η δε συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια με τον Έλληνα ΥΠΕΞ Σταύρο Λαμπρινίδη στη Νέα Υόρκη, μόνο ανησυχία μπορεί να δημιουργήσει σε όσους παρακολουθούν τα δρώμενα...
http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=9419:«Οι-προτάσεις-Χριστόφια-θα-τουρκοποιήσουν-την-Κύπρο»,-λέει-ο-Αρχιεπίσκοπος-Χρυσόστομος&catid=95:2008-10-17-07-29-22&Itemid=282

Δεν υπάρχουν σχόλια: