Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!

«Συγκυβέρνηση ή χανόμαστε», λένε βουλευτές του ΠΑΣΟΚ…
Μπορεί να ψήφισαν το πολυνομοσχέδιο όλοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (πλην της Κατσέλη), αλλά μια μεγάλη ομάδα απ’ αυτούς ζήτησε τον άμεσο σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας», αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε., στις Βρυξέλες, την προσεχή Κυριακή, γιατί δεν μπορούν να αντέξουν το μεγάλο πολιτικό βάρος των οικονομικών μέτρων.
Κάποιοι απ’ αυτούς το δήλωσαν και δημόσια. Όπως η Άννα Διαμαντοπούλου (Hanna Bildenberg), ο Δ. Λυτζέρης, ο Δ. Κρεμαστινός, η Τ. Αντωνίου, ο Ν. Σαλαγιάννης, ο Μ. Ανδρουλάκης, η Β. Παπανδρέου κ.α. Πάνε δηλαδή… χέρι-χέρι με τη Ντόρα και τον Καρατζαφέρη, οι οποίοι ζητούν μονότονα το ίδιο πράγμα: κυβέρνηση “εθνικής σωτηρίας”… Και βέβαια και με τους –κατά Καραμανλή- «νταβατζήδες» που έχουν φάει τα λυσσακά τους για να επιτευχθεί η… εθνική συνεννόηση (που προφανώς θα κάνει καλό στην απύθμενη τσεπάρα τους)
Πάντως, οι επίδοξοι σωτήρες δεν ζητούν εκλογές. Θέλουν συγκυβέρνηση χωρίς να προηγηθούν εκλογές; Γιατί άραγε; Τι φοβούνται ότι θα προκύψει από τυχόν εκλογές; Από κει κι έπειτα, διαφωνούν στον τρόπο: οι πιο επίμονοι θέλουν να γίνει προσπάθεια να πεισθεί ο Σαμαράς για να συμμετάσχει, αλλά οι πιο… βιαστικοί θέλουν κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» εδώ και τώρα, με όποιον είναι… διαθέσιμος.
Επιπλέον, η Διαμαντοπούλου έθεσε και 5 σημεία συμφωνίας των πολιτικών δυνάμεων –πλην ΚΚΕ, όπως είπε. Αμέσως έσπευσε να συμφωνήσει μαζί της ο ΛΑ(Γ)ΟΣ, ο οποίος δήλωσε: «Να βγει ο πρωθυπουργός να πει ελάτε να συμφωνήσουμε σ’ αυτά τα 5 σημεία που έθεσε η κ. Διαμαντοπούλου κι εγώ τη Δευτέρα θα παραιτηθώ».
Όπως και να’ χει το πράγμα, αναμένονται καταιγιστικές εξελίξεις πολύ σύντομα…
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/10/21/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b5%cf%83-%ce%b5%ce%be%ce%b5%ce%bb%ce%b9%ce%be%ce%b5%ce%b9%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια: