Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Τέλος οι λεονταρισμοί και της Βάσως Παπανδρέου

Μέρες τώρα ακούγαμε λεονταρισμούς από μεριδά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Βρυχηθμοί ακούγονταν σχετικά με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά τις κλαδικές συμβάσεις. Βέβαια αυτοί οι δεν θα μπορούσαν να ληφθούν σοβαρά υπόψιν αφού αφήναν, ουσιαστικά, στο απυρόβλητο όλες τις άλλες διατάξεις του επαίσχυντου αυτού νομοσχεδίου, όπως η πτώση του αφορολογήτου ορίου στα 5000 ευρώ (δηλαδή 400 ευρώ το μήνα) και πολλά άλλα. Είχαμε πολλάκις πει ότι αυτοί οι λεονταρισμοί δεν είχαν, ούτε έχουν καμμία απολύτως σημασία και όλοι οι βουλευτές που ψηφίσαν το Μνημόνιο Ι είναι υπόλογοι στον Ελληνικό Λαό για την αρχή της υποδούλωσης της Πατρίδας μας. Όλες οι ψηφοφορίες από εκεί και πέρα είναι ένα απλό θέατρο του παραλόγου, αφού πλέον η τρόικα έχει το δικαίωμα να εκβιάζει και να επιβάλλει καταστάσεις και νομοσχέδια. Η Βάσω Παπανδρέου ήταν από αυτούς που “ενοχλήθηκαν” από το άρθρο 37, λες και όλα τα υπόλοιπα ήταν θαυμάσια και μόνο αυτό ήταν το πρόβλημα.
Είπε κατηγορηματικά ότι θα το καταψηφίσει και όλα τα κανάλια έσπευσαν να αναμεταδίδουν επί εικοσιτετραώρου τον φόβο να καταψηφιστεί αυτό το ένα άρθρο και εν τέλει να μην πάρουμε την 6η δόση, δηλαδή να πτωχεύσουμε, όπως λέει το σύνηθες παραμύθι που ακούμε από τις τηλεοράσεις. Και τελικά η Βάσω πείστηκε… Προ ολίγων ωρών σε δακρύβρεχτη ομιλία της στο βήμα της Βουλής ανακοίνωσε, αλά Βούρος, ότι θα ψηφίσει “για τελευταία φορά” αν και, όπως είπε, θα έχει συνειδησιακό πρόβλημα. Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν οποιοσδήποτε από αυτούς έχει συνείδηση, πραγματικά. Ας δούμε σημεία της αγόρευσης της από το βήμα της βουλής:
“Ψήφισα καταρχήν το νομοσχέδιο και είχα αποφασίσει να μην ψηφίσω το άρθρο 37 ως μια συμβολική κίνηση πως η Βουλή έχει το δική της ρόλο και να στείλουμε μήνυμα πως πέρα από τις κόκκινες γραμμές της Τρόικας υπάρχουν και οι δικές μας”
“Είχα συνάντηση με Πρωθυπουργό που με διαβεβαίωσε πως αν έστω ένα άρθρο δεν ψηφιστεί δεν θα πάρουμε δόση…Δεν μπορώ να αναλάβω αυτή την ευθύνη. Μου ζήτησε, και αυτό ισχύει για όλους βουλευτές να του δώσουμε δυνατότητα να διαπραγματευτεί καλύτερα. Αν είχαν ακουστεί οι προειδοποιήσεις μου δε θα φτάναμε εδώ. Θα ψηφίσω και θα έχω συνειδησιακό πρόβλημα. Για πρώτη φορά πρέπει οπωσδήποτε να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες”.
Συμφωνα με πληροφορίες οι “πολιτικές πρωτοβουλίες” στις οποίες αναφέρθηκες αναφέρονται σε “κυβέρνηση εθνικής ενότητας” στα πρότυπα του Καρατζαφέρη ή εκλογές.
http://xryshaygh.wordpress.com/2011/10/20/%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%ce%bf%ce%b9-%ce%bb%ce%b5%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%ce%af-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%ac%cf%83%cf%89%cf%82-%cf%80%ce%b1/#more-82555

Δεν υπάρχουν σχόλια: