Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Διέταξε προκαταρτική ο εισαγγελέας για τα δάνεια του ALTER

Η δικαιοσύνη σε αυτό τον τόπο έχει πάψει προ πολλού να είναι τυφλή, αν θεωρούμε ότι υπήρξε ποτέ. Είχαμε γράψει εδώ και καιρό για την κατάσταση που επικρατούσε εδώ και καιρό σχετικά με τα οικονομικά του τηλεοπτικού σταθμού ALTER. Υπήρχε μάλιστα και απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία γινόταν αποδεκτή η αίτηση του καναλιού για υπαγωγή του στο άρθρο 99 περί πτωχεύσεως, λόγω χρεών ύψους 550 εκατομμυρίων ευρώ. Όμως μέχρι τότε η δικαιοσύνη δεν έβλεπε τίποτα το περίεργο στην όλη υπόθεση, όλα κυλούσαν καλώς…
Μέχρι που μια ωραία πρωία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής σχετικά: “Δεν είναι δυνατόν σε μια περίοδο κρίσης να χρηματοδοτούν εκτός τραπεζικών κριτηρίων ένα κανάλι [εννοούσε το Alter], που έχει χρέη πάνω από 500 εκατ. ευρώ και να μη δίνουν ρευστότητα στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που μπορούν να επιβιώσουν και έρχονται μετά και λένε ότι “αν μειώσουμε εμείς το χρέος θα καταρρεύσουν οι τράπεζες”.
Πέραν του γραφικού περιστατικού να ασχολείται ο συγκεκριμένος πρωθυπουργός με την ρευστότητα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, τις οποίες συστηματικά ξεζουμίζει με αλλεπάληλες «λυπητερές» από την εφορία, υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που πραγματικά προκαλεί τον μέσο Έλληνα πολίτη. Μετά από τις εν λόγω δηλώσεις του πρωθυπουργού επενέβει ο εισαγγελέας σχετικά με την υπόθεση του ALTER! Ο εισαγγελέας που πιο πριν δεν είχε επενέβει, ο εισαγγελέας που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με τα αντίστοιχα χρέη των κομμάτων, ο εισαγγελέας που έσπευσε να κλείσει την υπόθεση του σκανδάλου της Proton Bank. Αυτός ο εισαγγελέας αποφάσισε και διέταξε προκαταρτική εξέταση για τα χρέη του ALTER.
Φυσικά δεν μας έπιασε ο «πόνος» για το εν λόγω κανάλι που είναι πάντα πρώτο στην συνωμοσία της σιωπής και την λάσπη ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Δεν μας έπιασε ο «πόνος» για ένα κανάλι που και αυτού τα οικονομικά του, κυριολεκτικά, πάσχουν. Όμως είναι τουλάχιστον προκλητικό το γεγονός ότι η διαδικασία κινήθηκε όταν το επέλεξε ο πρωθυπουργός και μόνο τότε ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ;…
Είναι προκλητικό το γεγονός ότι ανάλογες διαδικασίες δεν έχουν κινηθεί για τόσες και τόσες υποθέσεις αυθαιρεσίας, παρανομίες και κλεψιάς. Βέβαια αυτό συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα συμβαίνει στα «χρόνια της δημοκρατίας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: