Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΝΟΗΣΑΝ ΟΙ ΑΤΤΙΛΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!

Τα τουρκικά δημοσιεύματα για το ΦΑ αέριο στην Κύπρο δίνουν και παίρνουν με διάφορα σενάρια να προκύπτουν καθημερινά και όχι άδικα αφού ο θαλάσσιος πλούτος της Κύπρου δεν τους αφήνει ασυγκύνητους.
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Μιλιέτ, η Τουρκία θα πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή από το Ακρωτήρι του Απόστολου Αντρέα ανατολικά, μέχρι το Ακρωτήριο του Αρναούτη. Ο ισχυρισμός αυτός επικαλείται τη «συμφωνία» μαϊμού την οποία το κατοχικό καθεστώς υπέγραψε με την Άγκυρα.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για τα “27 σημεία” με βάση τα οποία η Τουρκία υποστηρίζει ότι πραγματοποιήθηκε η “οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας” και σημειώνει πως οι τουρκικές έρευνες θα γίνουν “και σε χωρικά ύδατα της ελληνοκυπριακής πλευράς”, κάτι, που σύμφωνα με τη "Μιλιέτ", “αυξάνει την πιθανότητα αντιπαράθεσης της Τουρκίας με την ελληνοκυπριακή διοίκηση στη διεθνή σκηνή”.

Από την άλλη η Κίπρις αναφέρεται στις επικείμενες σεισμικές έρευνες και το περίφημο πλέον τουρκικό πλοίο Πίρι Ρέις. Υποστηρίζει μάλιστα πως ο Έρογλου είπε στον ΓΓ του ΟΗΕ πως εάν οι ελληνοκύπριοι δεν σταματήσουν τις έρευνες τότε το Ρέις έχει δικαίωμα ερευνών και στο οικόπεδο 12 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον τουρκικό στόλο, η πηγή ανέφερε στην Κίπρις ότι ''ο τουρκικός στόλος για να μην είναι η πλευρά που θα ανοίξει πυρ δεν παρενέβηκε στις εξορύξεις των Ε/κ. Ωστόσο, με τον ίδιο τρόπο έχουμε και εμείς δικαίωμα εξόρυξης στο οικόπεδο 12 και φθάνοντας σε εκείνη την περιοχή το τουρκικό πλοίο θα έχει κοντά του και στόχο. Εάν έχουν δύναμη, η ε/κ πλευρά να μας παρεμποδίσει και να μας σταματήσει''. (sigmalive)

Δεν υπάρχουν σχόλια: