Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Χέρι στις καταθέσεις βάζει το ΠΑΣΟΚ

Οι εφορίες έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν λεφτά απευθείας από λογαριασμούς τραπεζών ανθρώπων που χρωστάνε στο δημόσιο. Πριν βιαστεί κάποιος να πανηγυρίσει για το ότι οι εφορίες κάναν ένα βήμα προς την πάταξη της φοροδιαφυγής αξίζει να τονιστούν μερικά πράγματα. 1) Η εν λόγω κίνηση αφορά τους λογαριασμούς που είναι δηλωμένοι στην εφορία, οπότε τίποτε δεν συγκρατεί τον συνειδητό φοροφυγά, από το να έχει πολλαπλούς λογαριασμούς και να μην τον αφορά η εν λόγω κίνηση των εφοριών.
2) Το μέτρο, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, αφορά και μισθούς και συντάξεις, οπότε γίνεται αντιληπτός ο πραγματικός σκοπός την εφοριών, που είναι ο άνθρωπος που μπορεί να χάσει μια δόση επειδή έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα το να επιβιώσει.
3) Όπως φαίνεται από τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου τα, πραγματικά, πολλά λεφτά από οφειλέτες του δημοσίου δεν πρόκειται να εισπραχθούν από τον μέσο Έλληνα φορολογούμενο, αλλά από μεγαλοκαρχαρίες που έχουν καταχραστεί εκατομμύρια ευρώ.4) Φυσικά το εν λόγω μέτρο και αφήνει στο απυρόβλητο και τα “μαύρα” έσοδα του παρεμπορίου και του λαθρεμπορίου, τα οποία εμμέσως, διά της ανοχής, στηρίζουν οι Ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων 20, τουλάχιστον, ετών.
Τα μέτρα και οι πρακτικές της κυβέρνησης για άλλη μία φορά στρέφονται ενάντια στον απλό Λαό, αφήνοντας για άλλη μία φορά στο απυρόβλητο όλους τους διαπλεκόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: