Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΑΥΓΑ ΣΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΜΑΝΩΛΗ ΟΘΩΝΑ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επίθεση με αβγό δέχθηκε σήμερα το πρωί ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας από νεαρή γυναίκα στην παραλιακή οδό του Ρεθύμνου. Παρά το γεγονός ότι στην περιοχή υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη η γυναίκα πλησίασε τον υφυπουργό, όταν εκείνος μιλούσε στα ΜΜΕ στο περιθώριο αγώνα διάθλου που διοργανώθηκε στο Ρέθυμνο, και εξ΄επαφής του έριξε το αβγό στο κεφάλι.

Η γυναίκα φώναζε συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής κατηγορώντας και τον ίδιο τον υφυπουργό για την ψήφιση του μνημονίου και των κυβερνητικών μέτρων και αμέσως μετά την ρίψη του αβγού συνελήφθη και οδηγήθηκε στην αστυνομική διεύθυνση όπου και κρατείται.

Σε βάρος της σχηματίσθηκε αυτεπάγγελτα δικογραφία και έχει κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου.
 Η γυναίκα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα το απόγευμα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός δεν έχει καταθέσει μήνυση εναντίον της.  Έξω από την αστυνομική διεύθυνση είναι συγκεντρωμένοι πολίτες αλληλέγγυοι στην κρατούμενη, διεκδικώντας την απελευθέρωσή της.


Ο κ. Όθωνας σχολιάζοντας την επίθεση που δέχθηκε, υποστήριξε πως είναι ένα γεγονός… όχι ιδιαίτερης σημασίας.

«Τα γεγονότα αυτά, μεμονωμένα είτε από γκρουπούσκουλα είτε από πρόσωπα που θεωρούν ότι προάγεται η πολιτική και κοινωνική δραστηριότητα με τέτοιο τρόπο, είναι γεγονότα που κανονικά πρέπει να αξιολογούνται ως γεγονότα όχι ιδιαίτερης σημασίας. Έχω πει κατ΄επανάληψη ότι κατανοώ και τη δυσκολία και τη διαμαρτυρία, την αγωνία, την ανασφάλεια που έχει ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όμως αυτό (το περιστατικό) δεν αφορά σε καμία περίπτωση την εκδήλωση διαμαρτυρίας ή οργής της πραγματικά πληττόμενης κοινωνίας».

«Άθλια» χαρακτήρισε ο υφυπουργός υγείας Χρ. Αηδόνης, ο οποίος ήταν σήμερα στο Ρέθυμνο με αφορμή την αθλητική εκδήλωση, την πράξη κατά του κ. Όθωνα.

 Εξάλλου, έξω από το Λύκειο Ελληνίδων, όπου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση παρουσία των υφυπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, συγκεντρώθηκε ομάδα πολιτών, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Κυβέρνησης και των μέτρων που έχει λάβει. (goodnet.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: