Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο εφιάλτης στο δρόμο με τα λουκέτα

24% των επιχειρήσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης έχει βάλει λουκέτο στο διάστημα που ξεκινάει από τις αρχές του 2010 και φτάνει μέχρι τον Αύγουστο του 2011. Αυτές οι επιχειρήσεις έκλεισαν λόγω του ασταθούς οικονομικού περιβάλλοντος, της ύφεσης, της έλλειψης ρευστότητας, του παρεμπορίου, του υψηλού λειτουργικού κόστους και της έλλειψης θεσμών στήριξης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΕΘ.
Τα αλλεπάληλα λουκέτα, φυσικά, έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και την επιδείνωση όλων των παραγόντων που ανέφερε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΕΘ. Συνεπώς μπορούμε, ευκόλως, να πούμε ότι τα λουκέτα φέρνουν και νέα λουκέτα, αφού περισσότεροι άνεργοι σημαίνει λιγότεροι πελάτες για τους εναπομείναντες επιχειρηματίες.
Η απάντηση της κυβέρνησης σε αυτά τα στοιχεία που συνεχώς βγαίνουν είναι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις και περαιτέρω ανοχή στο παρεμπόριο των λαθρομεταναστών. Δεν μπορεί κάποιος που θέλει να ονομάζεται Υπουργός Οικονομικών να μην μπορεί να δει τα προφανή πράγματα. Δύο είναι οι περιπτώσεις που μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό το παράλογο: Η ανικανότητα ή η προσχεδιασμένη αποδόμηση της Ελληνικής Κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: