Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Δεν υπάρχει το σκάνδαλο Siemens λέει η Βουλή!

Απορρίφθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά των πρώην υπουργών της Ν.Δ., Μακρογιαννάκη και Αλογοσκούφη για το σκάνδαλο Siemens.
Από την διαδικασία προφανώς και απείχαν (κοινώς σαν να ψηφίζουν κατά) η Ν.Δ., το ΛΑ.Ο.Σ και το κόμμα της Ντόρας (δηλαδή όλη η κεντροδεξιά πολυκατοικία) και απέμειναν να ψηφίσουν για την παραπομπή μόνο 165 βουλευτές. Υπέρ της παραπομπής Μαρκογιαννάκη ψήφισαν 128 από τους 165 και υπέρ της παραπομπής Αλογοσκούφη οι 130 από τους 165, όμως παρόλα αυτά η πρόταση απορρίφθηκε αφού δεν συμπληρώθηκε ο απαραίτητος αριθμός των 151 βουλευτών.
Φυσικά η εν λόγω πρόταση ήταν μια καθαρά μικροκομματική επιλογή του ΠΑΣΟΚ, η οποία παρέγραφε τις ευθύνες του, πλέον, κυβερνώντος κόμματος και των μικρότερων κομμάτων της Βουλής.  Όπως είναι προφανές αν είχαμε κυβέρνηση την ΝΔ θα είχαμε μια αντίστοιχη πρόταση που θα παρέγραφε τις ευθύνες της ΝΔ. Κάπως έτσι και με όλα τα κόμματα να κοιτάνε το μικροκομματικό τους προφίλ πέφτει η αυλαία σε ένα ακόμα σκάνδαλο της μεταπολίτευσης με την βουλή να λέει ότι «όλα γίναν καλώς».
Η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία ολοένα και περισσότερο δείχνει εγκλωβισμένη μέσα στην ίδια της την δομή, αφού πλέον δεν μπορεί να τιμωρήσει τίποτα, εφόσον ο κάθε ένας εκεί μέσα (στην Βουλή) κρατά τον άλλο σφιχτά δεμένο. Ούτε καν το πολιτικό πτώμα του Τσοχατζόπουλου δεν κατάφεραν να περιφέρουν στον λαό, προκειμένου να επιχειρήσουν το «φτιασίδωμα» του προφίλ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: