Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΜΥΘΟΣ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ.ΑΣ ΜΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ.

Περιληπτικά, ο περιβόητος νόμος προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Καταργείται το πανεπιστημιακό άσυλο. Σε αξιόποινες πράξεις που τελούνται εντός των χώρων τους εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία.

ΣΗΜΕΡΑ, η...θριαμβεύτρια Άννα Μπίλντερμπεργκ Διαμαντοπούλου, δήλωσε:

Η εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, ο οποίος ψηφίστηκε με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι το μεγάλο στοίχημα, τόνισε η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην κατάργηση του ασύλου, είπε ότι οι αξιόποινες πράξεις που διαπράττονται εντός πανεπιστημίου -για παράδειγμα να πετάξει κάποιος μία μολότοφ- θα αντιμετωπίζονται όπως οπουδήποτε αλλού.

Όταν όμως πρόκειται για ζητήματα που άπτονται των λειτουργιών του Πανεπιστημίου, τότε η κοινότητα έχει τη δυνατότητα με τα δικά της «όπλα» να τα αντιμετωπίσει.

Να λοιπόν η...μπανανόφλουδα του νόμου που δεν είδαν (;) διάφοροι (υπερ) δεξιοί κι έσπευσαν όχι μόνο να τον ψηφίσουν, αλλά άρχισαν και τη θριαμβολογία περί "οριστικής κατάργησης του ασύλου"!

Όπως είπε και η Αννούλα, "όσα ζητήματα είναι του Πανεπιστημίου, θα αντιμετωπίζονται με άλλα, δικά του όπλα".

Να το μεταφράσουμε, για τους αδαείς:

ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ, Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΟΛΟΤΟΦ, Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΛΠ, θα θεωρούνται...οικογενειακά ζητήματα και φυσικά, κανείς δεν θα τολμάει να τα ακουμπήσει εκτός "πανεπιστημίου" (δηλαδή η Αστυνομία κλπ)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: