Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Πάλι Τούρκος Υπουργός στην Κομοτηνή

Ενώ η Τουρκία συνεχίζει τις παραβιάσεις και τις απειλές, ενώ πραγματοποιεί ασκήσεις απόβασης σε Ελληνικά νησιά, ενώ απειλεί την Κύπρο, το Ελληνικό (;;) Κράτος συνεχίζει ακάθεκτο τις παραχωρήσεις και την επιλεκτική κώφευση, προκειμένου να μην διαταραχτούν οι «ελληνοτουρκικές σχέσεις» και η αντίστοιχη φιλία. Έτσι μαθαίνουμε, από δημοσιεύματα του Τουρκικού τύπου, ότι ο υπουργός Οικονομικών της Τουρκίας και αντιπρόεδρος της κυβένησης Αλή Μπαμπατζάν θα γιορτάσει στην Κομοτηνή, και συγκεκριμένα στο Εσκί τζαμί, το μπαϊράμι του. Κοινώς οι Τούρκοι πλέον λειτουργούν ως κυβερνήτες στην Θράκη και μπορούν να πραγματοποιούν και «ηγετικές» εμφανίσεις, όποτε το θελήσουν.
Η Ελληνική εξωτερική πολιτική είναι, ομολογουμένως, το μοναδικό, ίσως, σημείο της Ελληνικής πολιτικής, το οποίο παραμένει πραγματικά αμετάβλητο, ασχέτως των εκλογών και της αντίστοιχης κυβερνήσεως. Παραμένει σταθερά υποχωρητική, ενδοτική μέχρι που σε κάποια σημεία μπορεί κανείς να υποθέσει ότι για το σημερινό κράτος οι παραμεθώριες περιοχές αποτελούν ένα βάρος το οποίο θέλει να «ξεφορτωθεί». Δεν εξηγείται αλλιώς πως, ύστερα από την χρόνια προσπάθεια της Τουρκίας για «τουρκοποίηση» της Θράκης, οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν λάβει ούτε ένα αντίμετρο. Δεν έχουν σκεφτεί το οτιδήποτε θα μπορούσε να ανατρέψει αυτή την πολιτική της Τουρκίας. Αντιθέτως φροντίζουν να παραδίδουν τους Έλληνες Πομάκους αμαχητί στην Τουρκία και να επιτρέπουν στους Τούρκους αξιωματούχους να περιφέρονται στην περιοχή σαν να ήταν κυβέρνηση. 
Η παραπάνω φωτογραφία είναι από παρόμοια εκδήλωση για τον “εορτασμό” μουσουλμανικής θρησκευτικής εορτής. Βλέπουμε πεντακάθαρα τον “θρησκευτικό” και “αθώο” χαρακτήρα της εορτής με την Τουρκική σημαία να δεσπόζει, δίπλα στον Κεμάλ Ατατούρκ και την εικόνα του ονείρου του ΚΚΕ και της Τουρκίας, δηλαδή την “αυτόνομη Θράκη”. Στις συγκεκριμένες γιορτές έχουν μετάσχει πολλές φορές και βουλευτές Ελληνικών κομμάτων, δείχνοντας ξεκάθαρα τον χαρακτήρα των συγκεκριμένων κομμάτων. Θα φοράγαν και φέσι προκειμένου να πάρουν καμμιά ψήφο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: