Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

Ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος, ο Στρατηγός Ντερτιλής και οι “δημοκράτες”

Ο Στρατηγός Ντερτιλής (που όσο και να χτυπιούνται, δήλωση μετανοίας δεν κάνει!)
Ένα παλικαρίσιο πράγματι αίτημα, που είχε κάνει παλιότερα, επανέλαβε αυτές τις μέρες, προς το υπουργείο «Δικαιοσύνης», ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβρόσιος. Είχε κάνει αίτηση να επισκεφτεί στις φυλακές Κορυδαλλού τον τελευταίο επαναστάτη-δεσμώτη, τον ηρωικό Στρατηγό Ντερτιλή (που όσο και να χτυπιούνται, δήλωση μετανοίας δεν κάνει!) αλλά οι ιθύνοντες του υπουργείου εκώφευσαν. Ο κ. Αμβρόσιος, λοιπόν, τους απέστειλε νέα επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Δεν μου έχει δοθεί άδεια ως τώρα ώστε να επισκεφθώ τον γενναίο Έλληνα αδελφό μας στο δεσμωτήριό του, κατ’ εφαρμογή του λόγου του Θεού. Θα ήθελα να του σφίξω το χέρι και να τον συγχαρώ διά ζώσης φωνής μόνο και μόνο διότι παραμένει πιστός στις αρχές του καθ’ ον χρόνο θα ηδύνατο με μιαν υποκριτικήν δήλωση μετανοίας να έχει κερδίσει την ελευθερίαν του.
Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αρχές και δεν τις θυσιάζουν αποτελούν πρότυπα ζωής. Ακόμη και τότε που οι αρχές των δεν γίνονται αποδεκτές από την πλειονότητα ενός λαού».
Ε, την επιστολή-αίτημα την διέρρευσαν τα γνωστά παπαγαλάκια της ξεπουλημένης και ξεφτιλισμένης ψευτοκυβέρνησης του Μνημονίου, στα ΜΜΕ των αφεντικών τους, των «νταβατζήδων», και άρχισε μια άνευ προηγουμένου ομοβροντία δηλώσεων και εμετικών λιβελογραφημάτων εις βάρος του θαρραλέου Μητροπολίτου. Τον χορό των δηλώσεων, άρχισε ο αρμόδιος υφυπουργός «Δικαιοσύνης», Γ. Πεταλωτής, ο οποίος δήλωσε τα εξής ευτράπελα: .
«Η πολιτεία μέσα από το σωφρονιστικό σύστημα αντιμετωπίζει όλους τους κρατουμένους ακριβώς με τον ίδιο γνώμονα. Ως κρατουμένους και μόνον, ανεξάρτητα από το αδίκημα που τέλεσαν, με τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπό την έννοια αυτή ο Ιεράρχης ζητεί με νόμιμο τρόπο την επίσκεψη σε οποιονδήποτε κρατούμενο. Αφού αυτός συναινεί, δεν θα μπορούσε να υπάρξει άρνηση. Σε πολιτικό επίπεδο όμως οι κολακευτικοί χαρακτηρισμοί προς βασανιστές και υπηρέτες της χούντας προσβάλλουν σαφέστατα το δημοκρατικό αίσθημα του ελληνικού λαού. Διαβάζοντας το έγγραφο του κ. Αμβρόσιου, με το οποίο εξυμνούσε επί μακρόν τον κρατούμενο Ντερτιλή, αδυνατούσα να το πιστέψω».
Να θυμίσουμε, ότι προ μηνός περίπου, ο «ευαίσθητος» και «σούπερ-δημοκράτης» Πεταλωτής είχε συναντηθεί εντός των φυλακών με τον αρχιφονιά της 17Ν. (και παλιό του «σύντροφο» στο ΠΑΣΟΚ), Δ. Κουφοντίνα, ή «φαρμακοχέρη». Κι έχει τώρα το θράσος να ομιλεί και για τα… δημοκρατικά αισθήματα του ελληνικού λαού! Έλεος!

Δεν υπάρχουν σχόλια: