Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΑΧΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΑ

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΑΣΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΤΗΣ 

Αδιάκοπα συνεχίζονται μέχρι και αυτές τις ώρες οι επιχειρήσεις από αέρος της τουρκικής αεροπορίας, και ελικοπτέρων τύπου κόμπρα και σικόρσκι του τουρκικού στρατού, στις κουρδικές περιοχές της Ανατολίας που τελούν υπο τουρκική κατοχή
. Δεκάδες χωριά των κούρδων όχι μόνο στις υπο τουρκική κατοχή περιοχές αλλά και στο Ιράκ και στο Ιράν εκκενώθηκαν ή βρίσκονται σε διαδικασία εκκένωσης αφού βάλλονται όχι μόνο από αέρος αλλά και από το τουρκικό πυροβολικό αλλά... και τον στρατό των μουλάδων του Ιράν! Την ίδια ώρα η κυβέρνηση του Ιράκ στο οποίο διεισδύουν τούρκικα αεροπλάνα και στρατός, περιορίζεται σε διαβήματα και ανακοινώσεις.

Τουλάχιστον 400 στόχοι μέχρι στιγμής έχουν βομβαριστεί κυρίως μικρά χωριά, στα οποία καταστράφηκαν απίτια και καλλιέργειες από τις φωτιές που ξέσπασαν. Οι κάτοικοι τους τα εγκαταλείπουν αναζητώντας καταφύγιο σε ασφαλέστερα μέρη. Η τουρκία αδυνατώντας να ανατρέψει το εις βάρος της "πολεμικό ισοζύγιο" των τελευταίων ημερών και παρ΄ όλη την υπεροπλία της, ξαναχάνει την ψυχραιμία της και στρέφεται εναντίον άμαχου πληθυσμού, τακτική που αποτελεί συνήθεια αιώνων και που πρόσφατα έζησε ο Ελληνισμός στην Κύπρο.
Σε τουλάχιστον σαράντα (μέχρι στιγμής) ανέρχονται οι τούρκοι στρατιώτες και στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν από τις επιθέσεις των κούρδων ανταρτών, όπως ανακοινώνουν επίσημα οι τουρκικές αρχές ενώ οι τραυματίες είναι πολλές δεκάδες. Ανεπίσημα τα νούμερα ίσως να είναι πολύ πιό δυσάρεστα για τους τούρκους. Οι κηδείες έχουν ήδη αρχίσει.... Στις ίδιες επιχειρήσεις αλλά και στο τουρκικό πογκρόμ που ακολούθησε, οι κουρδικές απώλειες μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών και τουλάχιστον σε ότι αφορά πραγματικούς κούρδους αντάρτες. Ένα ελικόπτερο του τουρκικού στρατού τύπου κόμπρα, λένε ότι κατέρριψαν κούρδοι αντάρτες με ανακοίνωση τους στο κουρδικό πρακτορείο "φιράτ", ενώ οι τούρκοι ισχυρίζονται πως το ελικόπτερο έπεσε από τεχνική βλάβη. Το περιστατικό συνέβη στην Μαλάτεια (αρχαία Βυζαντινή Μελιτίνη) στην ανατολική τουρκία εκεί που επιχειρεί ο τουρκικος στρατός και δρούν κούρδοι αντάρτες. Άνήκε στην Διοίκηση της Αεροπορίας Στρατού της 2ης Στρατιάς και κατά την πτώση του σκοτώθηκε ο ένας πιλότος και τραυματίθηκε βαρύτατα σπάζοντας την σπονδυλική του στήλη ο άλλος.

Στους δρόμους των πόλεων και των επαρχιών της ανατολικής τουρκίας επιχειρούν πλέον και οι σκαντόχοιροι του τουρκικού στρατού, που ρίχνει ότι διαθέτει στην μάχη για την αντιμετώπιση της κουρδικής αντίστασης. Οι σκατζοχοιροι είναι τεθωρακισμένα τροχοφόρα με ανθεκτικές ικανότητες στις νάρκες που χρησιμοποιούν ιδιαίτερα οι αντάρτες στις ενέδρες τους και στις οποίες έχει σκοτωθεί και τραυματισθεί η συντριπτική πλειοψηφία των τουρκών. Στους δρόμους των αστικών κέντρων οι αστυνομικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν καθημερινά γεγονότα και επιθέσεις με βόμβες μολότωφ και άλλα αυτοσχέδια εκρηκτικά και φυσικά δεν λείπουν οι επιθέσεις και τα λιντσαρίσματα σε κούρδους που ζούν σε περιοχές που επικρατεί το τουρκικό στοιχείο.

Αυτή είναι η 25η διασυνοριακή επιχείρηση της τουρκίας κατά των κούρδων από το 1983 και η πρώτη μετά τον Φεβρουάριο του 2008. Αλλά αυτή τη φορά η τουρκία δεν χτυπά μόνη της. Οι επιχειρήσεις της είναι συνδυασμένες με τις επιχειρήσεις του ιρανικού στρατού στο Βόρειο Ιράν όπου κι εκεί οι κούρδοι μάχονται υπό την καθοδήγησση της κουρδικής οργάνωσης "Ελεύθερη Ζωή" (PJAK). Oι ιρανικές δυνάμεις όμως τα βρήκαν σκούρα από τους κούρδους όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στις κουρδικές περιοχές δια μέσου του όρους "καντίλ" και στις εμπλοκές τους με τους αντάρτες είχαν 250 νεκρούς μεταξύ των οποίων και ανώτατοι στρατιωτικοί του Ιράν. Οι μάχες που κρατάνε μέχρι και σήμερα ξεκίνησαν μετά τα μέσα Ιουλίου σε απόλυτα χρονική σύμπλευση και πιθανότατα σε συνεννόηση με το τουρκικό επιτελείο.
Οι εκπρόσωποι των κούρδων ανταρτών με ανακοίνωση τους προς την τουρκία, δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν μόνο το 5% της δύναμης τους και πως εαν συνεχισθεί η επιθετικότητα του τουρκικού στρατού η χώρα θα οδηγηθεί στον... εμφύλιο! Εχθές στα σύνορα με το Ιράκ από πολλές περιοχές του κουρδιστάν (Ντιγιαρμπακίρ, Μπάτμαν, Σιίρτ, Ούρφα, Μαρντίν) συγκεντρώθηκαν σαν ανθρώπινες ασπίδες χιλιάδες κούρδοι με πρωτοβουλία της γυναικείας οργάνωσης των κούρδων "Μητέρες της Ειρήνης" αλλά εμποδίστηκαν να φτάσουν στον προορισμό τους από μπλόκα του τουρκικού στρατού. Οι κούρδοι σε αυτές τις διαμαρτυρίες τους έχουν ως απαίτηση εκτός από την παύση των τουρκικών βομβαρδισμών και άρση της απομονώσης του Αμπντουλάχ Οτσαλάν και την επίσκεψη των δικηγόρων του. Οι τούρκοι έχουν θέσει σε καθεστώς εξαφάνισης τον Οτσαλάν από τα μέσα Ιουλίου, οπότε και ξεκίνησαν οι συγκρούσεις στην Ανατολία.

Είτε πάντως τους φταίει ο Οτσαλάν, είτε οι... Αμερικάνοι που σύμφωνα με πηγές της  Άγκυρας υποστηρίζουν και υποδαυλίζουν τους κούρδους, το σιγουρο είναι πως η τουρκία φαίνεται και είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια, που έχει ρίξει πάνω σε μερικές χιλιάδες ΞΥΠΟΛΗΤΟΥΣ αντάρτες ό,τι καλύτερο διαθέτει και δεν τα βγάζει πέρα...

http://www.stoxos.gr/2011/08/blog-post_21.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: