Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

Εκτός ελέγχου οι ταραχές (με φυλετικό υπόβαθρο) στο Λονδίνο.

Εκτός ελέγχου οι ταραχές (με φυλετικό υπόβαθρο) στο Λονδίνο. Σοκαριστικές σκηνές με ανθρώπους που εξαναγκάζονται να ξεγυμνωθούν στη μέση του δρόμου

Εκτός ελέγχου φαίνεται να είναι ακόμη η κατάσταση στην πόλη του Λονδίνου, όπου για τρίτο συνεχόμενο βράδυ υπάρχουν εκτεταμένα επεισόδια, τα οποία μάλιστα έχουν πλέον "αποκεντρωθεί" από το Τότεναμ και απειλούν ολοένα και περισσότερες περιοχές.
Οι 26 τραυματίες αστυνομικοί του βραδιού της Κυριακής και οι περίπου 200 συλλήψεις συμμετεχόντων στα επεισόδια, φαίνεται ότι δεν "τρόμαξαν" ιδιαίτερα τις ομάδες των νεαρών που προβαίνουν και το βράδυ της δευτέρας σε εμπρησμούς καταστημάτων, λεηλασίες, επιθέσεις κατά αστυνομικών αλλά ακόμη και πολιτών, οι οποίοι βρίσκονται κοντά σε σημεία επεισοδίων.
Αυτή είναι η συγκλονιστική στιγμή που ένας νεαρός λευκός άνδρας αναγκάζεται να βγάλει όλα του τα ρούχα του, μπροστά σε έναν μαύρο, ο οποίος ήδη κρατάει τα παπούτσια του και την μπλούζα του στα χέρια.
Φήμες στο Internet χθες το βράδυ υποστήριξαν ότι κατά την διάρκεια των εκτεταμένων καταστροφών σε όλο το Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, άνθρωποι αναγκάζονται να βγάλουν τα ρούχα τους από τους όχλους που λεηλατούν.
Ένα άλλο συγκλονιστικό βίντεο δείχνει ένα έφηβο που αιμορραγεί να ληστεύεται μέρα μεσημέρι από κακοποιούς οι οποίοι προσποιούνται στην αρχή ότι τον βοηθάνε να σηκωθεί.
Επίκεντρο των φασαριών το βράδυ της δευτέρας φαίνεται ότι είναι η περιοχή του Croydon, μια παραδοσιακή εργατική γειτονιά της Λονδίνου, που τα τελευταια όμως χρόνια έχει μετατραπεί σε ένα ακόμη από τα γνωστά γκέτο της πρωτεύουσας της Μ. Βρεταννίας, όπου οι ιθαγενείς, λευκοί Βρεταννοί αποτελούν κάτι λιγότερο από 10%. Όπως περίπου ήταν και στην περιοχή του Τότεναμ όπου ξεκίνησαν οι συγκρούσεις. Η συγκεκριμένη μάλιστα αποτελεί κατά κάποιο τρόπο γκέτο ατόμων με καταγωγή από την Καραίβική και έχει ξαναυπάρξει εστία συγκρούσεων, πριν από 25 περίπου χρόνια. Τότε είχαμε μάλιστα και την δολοφονία ενός αστυνομικού από μια ομάδα μερικών εκατοντάδων νεαρών με καταγωγή από την Καραϊβική. Θα πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι και το θύμα του συμβάντος που ήταν η αφορμή για της συγκρούσεις είχε καταγωγή άνηκε στην συγκεκριμένη "κοινότητα".
Αν και μέχρις στιγμής η κατάσταση στο Λονδίνο δεν είναι ίδια με αυτή του Παρισίου πριν από κάποια χρόνια, όπου οι συγκρούσεις ήταν ξεκάθαρα φυλετικές, είναι σαφές ότι η φυλή είναι και πάλι ο μείζον υποβόσκων παράγοντας, καθώς όλες οι γειτονιές στις οποίες υπάρχουν επεισόδια είναι κατά κύριο λόγο γειτονιές μεταναστών. Φυσικά αυτό δεν γίνεται αντικείμενο αναλύσεων από τα ΜΜΕ, παρόλο που συχνά ακούγονται λέξεις όπως "ρατσιστική συμπεριφορά της αστυνομίας". Οι διαδηλωτές όμως μέχρι στιγμής δεν ταυτίζονται με συγκεκριμένες φυλετικές ομάδες, αφού κάτι τέτοιο ίσως προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα στο οικοδόμημα του πολυπολιτισμού, του οποίου το Λονδίνο είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Η αλήθεια όμως είναι ότι ο φυλετικός παράγων υπάρχει και είναι ισχυρός, με τις εκατοντάδες νεαρούς να είναι κυρίως αφρικανικής ή καραϊβικής καταγωγής.
Επιστρέφει από τις διακοπές του στην Ιταλία ο Κάμερον
Η περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, ανάγκασε τον πρωθυπουργό της Μ. Βρεταννίας να διακόψει τις διακοπές του στην Ιταλία και να επιστρέψει εσπευσμένα την δευτέρα στην Αγγλία, προκειμένου να συναντηθεί με τις αστυνομικές αρχές και την πολιτική ηγεσία τους. Παρόλα αυτά η κατάσταση δεν φαίνεται να εκτονώνεται.
Η Μητροπολιτική Αστυνομία τονίζει, πάντως, πως δεν υπάρχουν σχέδια να κληθεί ο στρατός προς αποκατάσταση της τάξης.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή: ΕΔΩ και ΕΔΩ
σχόλιο
 αληθεια τωρα γιατι δεν βγαινει κανεις δημοσιοκαφρος να μιλησει για ακροαριστερη τρομακρατια?για να φανταστειτε να εκαναν επεισοδια διαφοροι εθνικιστες τι θα λεγαν ολοι αυτοι οι δημοσιογραφοι?τωρα γιατι κανεις δεν μιλαει για ακροαριστερα τρομοκρατια και τρομοκρατια απο τους παναθλιους μεταναστες -μαυροι και μουσουλμανοι στην πλειοψηφια τους-που εχουν καψει το λονδινο ολες αυτες τις ημερες?αλλα ετσι ηταν παντα οι δημοσιογραφοι στην Ελλαδα καφροι και ψευτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: